Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırıkkale İl Müdürlüğü tarafından işsizlik ve iş arama becerileriyle ilgili seminer düzenlendi.
Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminer, okulun konfrans salonunda Kırıkkale İŞKUR eğitmenleri tarafından verildi.
Okuldan mezuniyet sonrası en önemli kararın meslek seçimi olduğunu dile getiren eğitmenler, İŞKUR'un tanıtımının yanı sıra iş arama becerileri, iş görüşmeleri ve meslek seçimindeki detaylar konusuna da çeşitli bilgiler verdiler.
Mesleğe başlamada ve meslek seçiminde kişinin kendine ait özelliklerinin bilinmesi gerektiği belirtilen seminerde, "İş görüşmelerinde dikkatli, dinleyen, soru soran bir dinleyici olunmalı. Görüşmecinin şahsi özelliklerle ilgili olarak olumlu izlenimler edinilmeye çalışılmalıdır. Görüşme için belirlenen saatte mutlaka hazır olunmalı, geçikmeye neden olunmamalıdır. Kişilerin uygun meslek seçimi yapmaları durumunda kolay iş bulma, iyi bir kazanç sağlama, iş hayatında başarı elde etme, meslekte ilerleme, saygınlık ve iş douyumu gibi daha birçok özellikleri de elde etmiş sayılmaktadır" denildi.
İş başvurularında başvuru sürecinde ilk ve en önemli özelliğin etkili bir özgeçmişin hazırlanması gerektiği ifade edilen seminerde, kişiye ait özgeçmişin adayın kişiliği ve becerileri hakkında fikir vermesi gerektiği de belirtildi. Ayrıca özgeçmişin net bir fikir verebilmesi için neden başvurulduğuna dair belirgin ifadeler yer alması gerektiği üzerinde duruldu.
Seminer, öğrencilerin çeşitli konularda sordukları soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.
(AK-BÖ)

03.01.2013 12:08:01 TSI

Editör: Wan Haber