Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik projeler için eylem planı hazırladıklarını söyledi.
Hazırlanan eylem planlarının İl istihdam kurulu tarafından da onaylandığını açıklayan Çoşkun Güven İHA muhabirine yaptığı açıklamada, " En kısa sürede eğitim kurslarına başlayacağız. 2013 yılında bin 500 kursiyeri istihdamı özendirici meslek edindirme kurslarımızdan yaralandırmayı hedefliyoruz. KOSGEB ile birlikte girişimcilik kursları devam edecek. Bu kurslarla ilgili Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ihaleye çıktı. Çok yakında girişimcilik kursu başlayacak. İlk etapta bize iş başvurusunda bulunan kişilere öncelikli olmak üzere bizde girişimcilik kursu düzenleyeceğiz. 2013 yılında 50 kişiye girişimcilik kursu vermeyi planladık. Böylelikle 2013 yılında 100'e yakın işsizimize iş ve istihdam sağlamayı düşünüyoruz. KOSGEB girişimcilik kurslarına özel önem veriyor ve bu kursları önemsiyor. Her şeyden önemlisi de kurstan sertifika alanlara kredi veriyor" dedi.
Son bir yıldır işverenlerden de yoğun bir talep gören işbaşı eğitim programının dayoğun talep üzerine tekrar uygulayacaklarını anlatan Güven şunları söyledi:
"250 kişiye yakın işsizlerimiz, 6 ay boyunca çalıştığı ücretini İŞKUR'dan alıyor. Bu kapsamda çalışan işsizlerimize günde 25 TL cep harçlığı veriyoruz. SGK primleri de 6 ay boyunca İŞKUR tarafından ödeniyor. İşverenlerimize herhangi bir maliyeti de yok. İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası çerçevesinde bilgilendirme çalışmalarımızda devam ediyor. Temmuz 2013 yılında İş Güvenliği Uzmanı bulundurma zorunluluğu bulunan iş yerlerimizde bilgilendirme çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımızda Haziran ayı sonuna kadar 400 tane 10 kişi üstü işçi çalıştıran işyerlerini yerinde inceleme yapıp işgücü taleplerini değerlendirme yapmayı hedefliyoruz. Karabük'te işsiz sayısının azaltılmasına yönelik işverenlerimizin talep ve düşüncelerini alacağız."
(YE-SA)

14.02.2013 12:17:00 TSI

Editör: Wan Haber