Fakiye Teyran Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Toplum Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, ilde meydana gelen depremlerin ardından resmi kurum ve kuruluşlarda geçici ve süreli olarak çalıştıklarını belirterek, yaklaşık 5 yıldır kalıcı bir iş için mücadele verdiklerini söyledi. İnsanca yaşamak, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak ve çocuklarını topluma iyi bireyler olarak yetiştirmek için mücadeleye başladıklarını ifade eden Altın, bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere bakanlar ve milletvekilleri ile görüştüklerini, mevcut sıkıntılarını dile getirdiklerini kaydetti.

Daha önce sıkıntılarının giderilmesi ve kalıcı bir iş için Ankara’ya gittiklerini hatırlatan Altın, “Beş yıl önce ‘ya bu hak alınacak, ya canımızdan vazgeçeceğiz ya da canımız alınacak’ demiştik. İş-Kur elemanları olarak salı ya da çarşamba günü Ankara’ya gideceğiz ve orada Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve bakanlarımızla birebir görüşüp, bu sıkıntımızın giderilmesini isteyeceğiz. Bir sonuç elde edilmediği taktirde buraya gelip son çare olarak ölüm orucuna gireceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından ‘Sahipsiz memleket’ sloganları atan İş-Kur elemanları olaysız bir şekilde dağıldılar.

Editör: Wan Haber