İŞKUR İl Müdürü Emin Yücekaya, 2013 yılında yepyeni bir vizyonla yola çıktıklarını belirterek, kurum olarak sadece talepleri alıp yönlendirme değil, yeni iş alanlarının da üretilmesi için çalışma yaptıklarını vurguladı.
İŞKUR İl Müdürü Emin Yücekaya, 2012 yılı içerisinde 27 bin 149 kişinin iş başvurusu yaptığını, 4 bin 955 açık iş ilanı aldıklarını belirterek, toplam işe yerleştirme sayısının ise 4 bin 229 olarak gerçekleştiğini söyledi.
2012 yılının Ocak-Aralık döneminde işsizlik sigortasında bin 807 kişinin faydalandığını ve 2 milyon 743 bin 36 TL işsizlik sigortası ödendiğini dile getiren Yücekaya, 2012 yılı sonu itibariyle yaklaşık 50 kursta bin civarında kursiyerin eğitim görmeye başladığını aktardı.
2013 yılına yeni ve farklı bir vizyonla girdiklerinin altını çizen Yücekaya, "Sadece açık talepleri alıp yönlendirme yapmak yerine, yeni alanlar üretilmesiyle ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Kamu ortaklıkları ile çalışmalar yürütüyoruz. Sayın valimizin yönlendirmeleri doğrultusunda KOSGEB Müdürlüğümüz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüzle birlikte, bir iş geliştirme merkezi kurmak için girişimlerimiz oldu. Üniversite rektörümüz de çok duyarlı davrandı. Kampüs alanı içinde yaklaşık 3 dönüm alanda iş geliştirme merkezi kuracağız. Bununla birlikte tarım sektöründe yani kırsalda istihdamı artırmak için, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıcılık ve seracılığı öncelikli iki sektör olarak belirledik. Bununla ilgili eğitim ve alt yapı çalışmalarına başladık. Umuyorum ki 2013 yılı sonu itibariyle bu iki alanda da ciddi iyileşmeler sağlamış olacağız. Bunların yanı sıra gençler, engelliler ve kadın alanında da istihdamı artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bakanlığımızın faydalanıcısı olduğu üyelik öncesi mali yardım programları kapsamında, çeşitli hibe çağrıları yayınlandı. Bunlara dönük olarak da çok sayıda proje başvurusu yapıldı. En son genç istihdamının artırılmasıyla ilgili yapılan başvuruda 50'nin üzerinde proje başvurusu yapıldı. Yine Şubat ayı içerisinde son müracaatı yapılacak olan bir operasyon yayımlandı. Bütçesi 5 milyon TL'ye kadar çıkabilecek. Bununla ilgili bizler Bölge Kalkınma Ajansı, Adıyaman Üniversitesi yine Valiliğimizin öncülüğünde, kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Biliyoruz ki bu kapsamda Adıyaman'a büyükçe bir hibe kazandıralım ve istihdama ilişkin yeni alanları geliştirmeye devam edelim. Yoksa mevcut kapasiteyle arzı karşılamak mümkün değil. Bunun için herkes elinden geleni yapacak. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
(AHM-SO-Y)

11.02.2013 13:58:13 TSI

Editör: Wan Haber