OTOKAR Savunma San. A.Ş ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 120 kişiye yönelik beş farklı meslekte işgücü yetiştirme kursu düzenlenmesi kararlaştırılarak sözleşme imzalandı ve bu doğrultuda kurs gruplarının seçimi ve oluşumu için müracaatlar devam ediyor.
Diğer taraftan, özürlülerden gelen talep üzerine, meslek edinilerek istihdamda kalıcı olmalarının yolunun açılması için özürlülere de duyarsız kalınmayarak işletmenin kapıları, özürlülerin eğitimi ve istihdamı içinde aralandı.
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile OTOKAR Savunma San. A.Ş arasında imzalanan eğitim protokolü ile 16 özürlünün işletmede 3 ay süreli olarak "Temel İmalat ve Montaj" mesleğinde alacağı eğitim sonunda firmada istihdamları sağlanması planlanıyor.
Eğitim programı şirketin eğitim için görevlendireceği mühendis ve teknik elemanların eşliğinde işbaşında eğitim ile yapılacak. Programın sonunda başarılı olan özürlülere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme sertifikası verilecek.
Bilindiği üzere, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde çalışacak olanların mesleki sertifikalarının bulunması kanuni zorunluluk. Özürlüler de bu zorunluluktan muaf olmayıp, bu kapsamdaki işletmelerde istihdamlarının sağlanabilmesi için mesleki belgelerin bulunması gerekiyor.
İşletmeler istihdam etmek yükümlülüğünde oldukları özürlülerini, üretimden sayılan işler yerine yardımcı hizmetler grubunda yer alan işlerde çalıştırmakta. Dolayısıyla, bu program ile özürlülerin üretimde çalıştırılmasının yolunun açılması ve özürlülere verilen değer açısından önem arzediyor.
Sakarya'da faaliyet gösteren ve önemli bir istihdama sahip olan OTOKAR Savunma San. A.Ş.'nin özürlülerin istihdamına destek vermesi, özürlülere yönelik sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriliyor.
Eğitim Protokolünün imzalanması sırasında açıklama yapan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, önümüzdeki günlerde özürlülerin işletmelerin üretim faaliyetlerinde çalıştırılmasına yönelik yeni ve çok daha fazla özürlünün katılacağı istihdam garantili meslek edindirme projeleri düzenlemeyi planladıklarını müjdeleyerek, üretimde çalışabilir özürlülüğe sahip işsizlerin programlara katılmak üzere müracaatlarını beklediklerini ifade etti. İstihdamda kalıcı olmanın yolunun meslek edinmekten ve bu meslekte referans olacak sertifikaya sahip olmaktan geçtiğini belirten Kaya, diğer işletmelerin de gerek özürlü açığı kontenjanlarının kapatılması ve gerekse de sosyal sorumluluk olarak düşünebilecekleri bu tür projelerine destek vereceklerini bildirdi.
OTOKAR Savunma San. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Berent Ergin de yaptığı açıklamada, şirketin özürlü istihdamını önemsediğini ve sosyal sorumluluklarının gereği İŞKUR'la birlikte böyle bir proje düzenlemekten son derece mutluluk duyduklarını ifade etti.
(SC-İÇ)

24.01.2013 17:37:11 TSI

Editör: Wan Haber