Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü muhasebecilerle Kütük Ev'de bir araya gelerek, stajyer işçi ve çalışma ilişkileri ile ilgili hususları görüştü.
Toplantıya SMMO Başkanı Mustafa İzzet Doğan ile çok sayıda muhasebeci katıldı. Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak çalışma alanımız her geçen gün genişliyor. Bu kapsamda da hem mali müşavir ve muhasebecileri hem de sizin mükellefleri olan işverenleri yakından ilgilendiren hususlar oluyor. Bu nedenle size aktaracağımız bilgiler sizin aracılığınızla işverenlerimize de ulaşacaktı." dedi.
Bölge Çalışma Müdürlüklerinin görev ve yetkilerinin İŞKUR İl Müdürlüklerine devredildiğini hatırlatan Akyol, "zaman zaman işverenlerle bazı konularda karşı karşıya gelebiliyoruz. Ancak duyarlı ve sorumluluğunun bilincinde olan işverenler yaptırımlar konusunda bizi anlayışla karşılıyorlar. Staj programı sayesinde de biz işverenlerimize personel noktasında büyük kolaylıklar sağlıyoruz. En az 2 tane sigortalı işçi çalıştıran işverenlere stajyer dediğimiz işsiz bir arkadaşımızı öneriyoruz. Bu arkadaşlar o işyerinde 6 ay süreyle çalışıyor ve bu süre içerisinde her çalıştığı gün için 25 lira ayda ortalama 650 lira ücretini de biz veriyoruz." şeklinde konuştu.
Toplantı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
(AEK-SK)

05.12.2012 14:36:15 TSI

Editör: Wan Haber