Çorum'un İskilip İlçesi'nde, belediyesi tarafından Etnografya Müzesi yapılmak üzere satın alınan 200 yıllık ahşap binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı.
İskilip turizmine alt yapı olarak oluşturacak müzenin iç mekan çalışmaları devam ederken diğer taraftan da müzede sergilenecek eserler hazırlanmaya başladı. Müzede ilçeye has el sanatları eserleri, ev aletleri, yöresel kıyafetler gibi İskilip'in ve ilçe halkının tarih içinde yaşam tarzlarını yansıtacak orijinal eşyalar bu müzede sergilenecek.
Bu konuda vatandaşlarda destek bekleyen İskilip Belediyesi, evlerinde eski eşyalar bulunan vatandaşların belediyeye müracaat ederek bu eşyaların müzede sergilenmesine yardımcı olmalarını istiyor. Müzede yer alacak eşyalar kişilerin isimleri ile beraber sergilenecek.
İskilip Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Etnografya Müzesi'nin dış mekan çalışmaları bitirilmiş ve iç mekanın restorasyon işleri devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde müzenin iç mekan çalışmalarını da tamamlayan İskilip Belediyesi, İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz'ın talebi üzerine Etnografya Müzesi'nin çalışmalarını bitirdi.
(TM-BÖ)

06.02.2013 18:37:08 TSI

Editör: Wan Haber