Saadet Partisi tarafından İskenderun'da patriot füzelerinin gelişini protesto etmek amacıyla düzenlenmek istenen mitinge izin verilmeyince partililer basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.
İskenderun sahilindeki Atatürk anıt alanında toplanan yaklaşık 150 kişilik Saadet Parti'li grup, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlar ve attıkları sloganlarla hem patriot füzelerinin İskenderun'a getirilmesini hem de mitingin iptal edilmesini protesto etti. Amerika, İsrail ve hükümet aleyhine sloganlar atan grup zaman zaman da tekbir getirdi.
Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıkları protesto eylemine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Necmettin Çalışkan ve İskenderun ilçe Başkanı Halil İbrahim Çelik yaptıkları konuşmalarla mitingin iptal kararını ve Patriot füzelerinin İskenderun'a gelecek olmasını protesto etti.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, yaptığı konuşmada mitingin amacının Ortadoğu'da oynanan oyunların halka anlatılması olduğunu ve hükümetin bu mitingi yasaklayarak Saadet Partisi'nin sesini kısmayı hedeflediğini ileri sürdü.
Açıklamanın ardından protesto gösterisi olaysız olarak sona erdi.
(AHS-AŞ-Y)

20.01.2013 14:31:40 TSI

Editör: Wan Haber