2015-2016 sezonunda Van 1. Amatör Kümede şampiyonluk mücadelesi verecek olan Van İskelespor Kulübü zor günler geçiriyor. İskelespor antrenman yapmak ve kulübe gelir sağlamak amacıyla yaptığı halı saha Van Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliyesine edilmesi istendi. Karar İskelespor camiasında büyük üzüntü yarattı.

Van'ın köklü futbol amatör spor kulüplerinden, geçmişte şampiyonluklar yaşayan, 3. Lig'de mücadele eden ve başarılı futbolcular yetiştiren İskelespor tehiliye kararı üzerine halı sahayı yıkarak boşlatmaya başladı.

Eski semt kulübü olma özelliği taşıyan İskelspor tarafından yapılan açıklamada karara tepki gösterilerek şu ifadelere yer verildi:

"Van İskelespor başarılı, iddialı günlerine dönmenin hazırlıklarını yaptığı bir dönemde antrenman yaptığı halı sahanın tahliye edilmesinin istenmesi üzüntü vericidir. Van'ın en köklü amatör spor kulüplerinden, geçmişte şampiyonluklar yaşayan, bir dönem 3. Lig'de de mücadele etme başarısı gösteren Van İskelespor antrenman sahası olarak yapmış olduğu halı saha Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine başka bir proje düşünüldüğü gerekçesiyle tahliyesine karar verilmiştir.. Bu doğrultuda halı sahamızın yıkımını İskelespor kulübü olarak başlatmış bulunuyoruz.

Van'da hizmet bakımından sınıfta kalan Van Büyükşehir Belediyesi'nin sahamızın yerine göz dikmesine bir anlam verememekle beraber, tüm kira bedellerinin ( 8. ay dahil ) ödenmesine rağmen Van'ın en köklü kulübü olan İskelespor kulübünü batırma çabalarını ve ayrımcı yaklaşımlarını maalesef görmüş bulunuyoruz.

Tüm futbol kulüplerine semt sahası yapmakla yükümlü bir belediyenin semt sahası yapmadığı gibi kendi imkanlarıyla yaptığı sahaları da yıktıran bir belediyenin iyi niyetli olduğu düşünülemez..

İskelespor kulübü olarak belediyemizin bu ayrımcı tutumunu unutmayacağımızı tüm halkımıza saygı ile duyururuz" / Rıdvan Can - Van'da Spor

Editör: Wan Haber