İskele YİBO’nun eski müdürlerinden Orhan Zeki Bektaş tarafından Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen organizasyonda bir araya gelen mezunlar, eski günlerini yad ederek hasret giderdiler. Burada bir konuşma yapan YİBO mezunlarından olan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

YİBO’dan mezun olanların bugün önemli mevkilere geldiğini dile getiren Fevzi Özgökçe, 4. kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. YİBO’dan mezun olan bir öğrencinin bugün aynı okulda müdürlük yaptığını da hatırlatan Özgökçe, “İskele YİBO’nun yeniden yerinde yapılması için girişimlerimiz var. YİBO Mezunları Derneği’nin kurulması için girişimlerimiz devam ediyor. YİBO mezunları olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız” dedi.


Buluşmada bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, YİBO günlerinin çok güzel olduğunu belirterek, “YİBO’nun hayatımızda çok önemli bir yeri var. YİBO olmasaydı okuyamazdık. YİBO önümüzü açtı. Buradaki eğitimimden sonra Ankara’da 7 bin öğrenci arasında birinci oldum. Bu da YİBO mezunlarının neler yapacağının göstergesidir. YİBO’da anılarımız var. YİBO’nun bugünkü durumundan mahçubiyet duyuyorum. Allah’ın izniyle YİBO’yu ayağa kaldıracağız. Yerinde pansiyonuyla birlikte okulumuzu yeniden yapacağız” diye konuştu.


Eski mezunların YİBO’dan kalma anılarını paylaşmasının ardından program sona erdi.

Editör: Wan Haber