Van Belediyesi’nin kenttin önemli yollarında başlattığı çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Kenttin en önemli caddelerinden olan Sıhke, İskele, Cem Emir ve Eski Cezaevi caddelerinde asfalt çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, bu yolları uluslar arası standartlara uygun hale getiriyor. Bu yollardaki çalışmalarının startını İskele Caddesi Beşyol mevkisinde vererek asfalt serimine başlayan ekipler, İskele sahiline kadar olan çift şeritli yolda toplamda 14 kilometrelik asfalt yapacak. Buradaki yolun tamamlanmasının ardında Sıhke ve Cem Emir caddelerine geçecek olan ekipler, bu yollarda da 6 kilometrelik asfalt serimi yapacak. Belediye, bu yolların aşınma tabakası asfalt serimini tamamlayarak yolları uluslar arası standartlara uygun hale getirilerek halkın hizmetine sunacak. Ayrıca hedeflenen 250 bin tonluk asfalt serimi hava şartlarının elverişli olması durumda 300 bin tona çıkarılacak.


Belediye Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, 2013 yılı programı için 250 bin ton asfalt ihalesi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugüne kadar kentin değişik mahallelerindeki asfalt çalışmalarını kent merkezine almış bulunmaktayız. Kent merkezinin 3 önemli caddesinde aşınma tabakası ve asfalt çalışması yapacağız. 2013 yılı sonuna kadar kentin bütün ana yollarını sorunsuz bir şekilde asfaltlamayı hedefliyoruz. Üç önemli caddeden biri olan İskele Caddesi’ni İskele sahiline kadar olan gidiş geliş olmak üzere çift şeridinde toplamda 14 kilometre asfalt yapacağız. Sonrasında Sıhke Caddesi’nin 3 kilometrelik bölümünün asfaltını yapacağız. 3 kilometrelik diğer bir yollumuz olan Cem Emir Caddesi’ni ve bu caddeye bağlı birçok sokağında asfaltını yaparak tamamlayacağız. Bu yollarda toplamda 20 kilometre asfalt yapılmış olacak. Hava şartlarının uygun gitmesi doğrultusunda 250 bin tonluk asfalt serimini 300 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Şehir merkezinin çoğu yerinde parke taşı çalışmasını bitirmiş durumda olduklarını ifade eden Kıran, “ Kent merkezinde kalan bazı yerlerinde ise çalışmalar devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yapacağımız parke taşı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 15 bin metrekare parke taşı çalışmamızı tamamlamış olacağız. Programımızın başında 50 bin metrekare kaldırım çalışması hedeflemiştik. Bunların da birçoğunu tamamladık. Kasım ayı ile birlikte bu kaldırım çalışmasında tamamlamış olacağız’’dedi

Editör: Wan Haber