Dünya Şampiyonu İşitme Engelliler Milli Takımı Kaptanı Cem Göksel Çamdereli, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'ı ziyaretinde hedeflerinin İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya getirmek olduğunu söyledi.
2008 İşitme Engelliler Futbol Dünya 2.si, 2011 İşitme Engelliler Futsal Dünya 2.'si, 2012 İşitme Engelliler Futbol Dünya Şampiyonu olan takımda mücadele eden aynı zamanda takım kaptanı olan Çamdereli, "İzmir'de Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde futbol, futsal, basketbol, voleybol, atletizm, güreş ve tenis branşlarında faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz 2013 yılında yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya getirmek ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın desteği ile İzmir de engellilere özel bir spor tesisinin yapılmasını istiyoruz. Bizlere destek veren herkese şimdiden teşekkür ederim" dedi.
İl Müdürü Metin Kaplan, "Sporcumuzu yapmış oldukları derecelerden dolayı tebrik ederim. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bakanlık olarak engelli sporcularımızın spor yapmaları konusunda ekstra çaba gösteriyoruz. Engelli branşlarına yönelik kurslar gerçekleştiriyoruz. Antrenör yetiştiriyoruz. Ayrıca Engelli milli takım sporcularımıza ilimizde bulunan kamp merkezlerinde kamp yapma imkânı sağlıyoruz. Sporcumuzun talebi çok anlamlı, 2013 yılı yatırım programına sadece engelli sporcuların kullanabileceği spor tesisi yapılması konusunda çalışma yapabiliriz" diye konuştu.
(EA-ERG-Y)

11.01.2013 15:26:02 TSI

Editör: Wan Haber