Balıkesir'in Edremit İşitme Engelliler Derneği'nin sürekli tahrip edildiğini ve yer sıkıntısı çektiklerini öğrenen Kaymakam Osman Tunç, eşiyle birlikte derneği ziyaret edip, sorunlara ortak çözüm aradı.
İlçedeki metruk bir binada hizmet gösteren ve sürekli tahribat altında olan Edremit İşitme Engelliler Derneği'nin sorunlarıyla Kaymakam Osman Tunç ilgilenmeye başladı. Son olarak dernek binasının taşlarla camlarının kırıldığını öğrenen Kaymakam Tunç, eşi Melek Tunç ile birlikte derneği ziyaret etti. Binada ve çevresinde incelemelerde bulunan Kaymakam Tunç, tercümanlar aracılığıyla iletişim kurduğu işitme engellilerin sorunlarını dinledi. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılı olduklarını ve kısıtlı imkanlarıyla büyük işler yaptıklarını söyleyen dernek başkanı Niyazi Gürkan, Türkiye İşitme Engelliler Şenliğinin bu yıl 10-11 Mayıs tarihlerinde Edremit'te yapılacağını söyledi.
3 üyesi bulunan derneğin fiziki yapısının misafir ağırlamaya da müsait olmadığını söyleyen Gürkan, Kaymakam Tunç ve eşi Melek Tunç'tan destek talep etti. Kaymakam Osman Tunç, "İşitme engellilerin talepleriyle ilgilenmek bizim görevimiz. Yer sıkıntılarını çok acil bir biçimde çözeceğiz ve şenlik gününe kadar Kaymakamlığın da desteğiyle hazırlanacağız. Edremit'in bu şenlikte temsiliyeti söz konusudur ve onları boynu bükük bırakamayız" dedi.
Kaymakam Osman Tunç ve eşi Melek Tunç'un bizzat gelerek kendilerine destek sözü vermelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden işitme engelliler, ilçedeki diğer yetkilileri de dernek binasına beklediklerini söyledi.
(SŞ)

23.01.2013 18:18:15 TSI

Editör: Wan Haber