19-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Karaman'da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasına katılan Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübü büyük bir başarı ile döndü.
Judo Şampiyonasında dereceye girerek takım halinde Türkiye ikincisi olan Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularından Mahmut Gelincik, Battalgazi Özkan, Mehmet Fuat Buluk ve Ali Ersoy, beraberinde Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Zafer Taştan ve Antrenör Harun Reşit Küçükel ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek, şampiyonluk sevincini paylaşıp, kupayı takdim ettiler.
Karaman ilinde düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonasına katılarak Türkiye ikincisi olan Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübünün başarısının mutluluk verici olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "19-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Karaman ilimizden yapılan İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasına ilimizden 4 Sporcu ve 1 Antrenör katılmıştır.
Yapılan müsabakalar sonucunda Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübünden şampiyonaya katılan sporcularımız 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak ve büyük bir başarı göstererek, Türkiye ikincisi oldular. Karaman ilinde yapılan bu müsabakalarda takım halinde ilk defa katıldıkları finallerde Türkiye ikincisi olan Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübümüzün bu başarıları bizleri gururlandırmıştır. Bizlere bu sevinci yaşatan sporcularımıza ve onları yetiştiren antrenörlerine teşekkür ediyorum. İşitme Engelli sporcularımıza her zaman olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Karaman ilinde yapılan müsabakalarda başarı ile dönmenin sevincini yaşadıklarını belirten Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Zafer Taştan ise, Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübü olarak, kurulduğumuz 1991 yılından bugüne kadar, ilk defa katıldığımız Türkiye Judo Şampiyonasından başarı ile dönerek takım halinde Türkiye ikincisi olduk. Bu sevincimizi sayın valimizle de paylaşarak, kupayı takdim ettik. Bizlere her zaman destek olan sayın valimize teşekkür ediyoruz. Bu desteklerin devam etmesi ile birlikte, bizlerde daha çok çalışarak, önümüzdeki yıl Türkiye Şampiyonluğu sözünü veriyoruz" dedi.
(CK)

07.02.2013 17:22:18 TSI

Editör: Wan Haber