Ankara Kuyumcular Odası, işitme engelli 5 gencin "altın bilezik" sahibi olmasını sağladı.

Kuyumcu atölyelerinde istihdam edilen engelli gençler, 1 yıllık mesleki eğitimin ardından hünerli elleriyle altını sanata dönüştürmeye başladı.

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme engelli gençlerin meslek sahibi olmalarını ve istihdam edilmelerini önemsediklerini, bu kapsamda özel bir meslek lisesinde okuyan işitme engelli 5 genci odalarına bağlı işletmelere yerleştirdiklerini söyledi.

Büşranur Cantürk, Dilara Taşdemir, Mücahit Duman, Murat Gök ve Burak Karaaslan adlı işitme engelli öğrencilerin kuyumcu atölyelerinde geçen yıl çalışmaya başladığını ifade eden Çavuşculu, şöyle konuştu:

"Engelli gençlerimizden iki kızımızı alyans atölyesine, iki oğlumuzu pırlanta atölyesine ve bir oğlumuzu da bilezik üreten bir atölyeye yönlendirdik. Bu atölyelerde önceleri çırakların yaptıkları temel işleri yapan gençlerimiz, kısa sürede büyük mesafe katederek tesviye, rodaj ve kalıp gibi daha çok ustalık gerektiren işleri yapmaya başladılar. Bu gençlerin kısa sürede elde ettiği başarı bize gurur kaynağı oldu. Genç işsizliğin en büyük sorun olduğu günümüzde, toplumun desteğe muhtaç olan bu kesimini meslek sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

İŞVERENLER ENGELLİ GENÇLERDEN MEMNUN

Alyans atölyesinde işitme engelli iki genci çalıştıran Engin Kutlu da engellilerin toplumun desteklenmesi gereken önemli bir kesimini oluşturduğuna işaret ederek, bu amaçla atölyesinde engelli gençlere yer vermekten ve bu gençlerin de mesleği öğrenmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Ankara Kuyumcular Odasının bu konudaki çabasının diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olması gerektiğini ifade eden Kutlu, "İşitme engelli gençlerin çalışmasından ve iş disiplininden memnunum. İleriki dönemde işitme engelli bir genci daha istihdam etmeyi düşünüyorum" dedi.

Engelli öğrencilerden Büşranur Cantürk ve Dilara Taşdemir ise kuyumcu atölyesinde çalışmaktan oldukça memnun olduklarını, kendilerine gösterdiği ilgi için Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu'ya teşekkür ettiklerini kaydetti.aa

Editör: Wan Haber