Göçmen olarak Türkiye'ye gelen ve Türk Vatandaşlığı almak isteyen vatandaşların alması gerekli olan isim denklik belgesi işlemlerinde değişikliğe gidildi.
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, değişiklik öncesi vatandaşların bakanlıklarla yazışmalarda bulunduklarını hatırlatarak "Kolaylık sağlanması adına bu yazışmalara son verildi. Aralık ayının son haftasından itibaren başlatılan yeni uygulama ile birlikte vatandaşlarımızın işlemlerinde kolaylıklar sağlandı'' dedi.
Yelek, konu kapsamında vatandaşların mağduriyetinin giderildiğini aktararak, "Vatandaşın daha kolay hizmet almasının amaçlandığı bu uygulama kapsamında isim denklik belgesi almak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları yerleşim yerindeki nüfus müdürlüklerine gidecek. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlü'ğe gelirken yanlarında kırmızı pasaportlarının aslı, fotokopisi ve Türkçe Tercüme'sini bulundurmaları gerekiyor. Bu belgelerle gelen vatandaşlarımız burada yazılı beyanda bulunarak, isim denklik belgesi almak istediklerini ifade ediyorlar.'' Diye konuştu.
İsminde yanlışlık bulunanlar için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılacağını kaydeden Yelek, sistemin başta Çerkezköy'de yoğun olarak bulunan Bulgaristan göçmenleri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

14.01.2013 10:13:19 TSI

Editör: Wan Haber