AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, 3. Bölge Koordinatörü ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, "İl Başkanı Fuat Köktaş'ı görevden alma gibi bir durum olsaydı şimdiye kadar işlem yapılırdı. AK Parti'nin Samsun'da il kongre delegeleri Fuat Köktaş'ı il başkanı olarak seçti ve biz de Genel Merkez olarak devam edeceğiz" dedi.
Teşkilat çalışmaları kapsamında Samsun'a gelerek AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile görüşüp bilgi alan Işık, daha sonra AK Parti Samsun Teşkilatı ile tanıştı.
İlk olarak AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 3. Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilen Fikri Işık'a çalışmalarında başarılar diledi.
30 Eylül 2012 tarihinde yapılan kongreden sonra genel merkezdeki görev dağılımı neticesinde teşkilat başkan yardımcıları arasında bölgelerde değişim olduğunu belirten Fikri Işık, "Ben daha önce 5. bölgeden sorumlu teşkilat başkan yardımcısı iken, şimdi görevimiz 3. bölgeden sorumlu teşkilat başkan yardımcısı oldum. 3. bölgedeki Ankara'dan sonra en büyük ilimiz büyükşehir olarak Samsun'dur. Bugün sizleri ziyaret etmek, sizlerle tanışma ve bir durum değerlendirme yaparak önümüzdeki süreci birlikte müzakere etmek için bir ziyaret ettim. Bugün bizlerle bir değerlendirme yaparak bir görüş alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.
İl Başkanı Fuat Köktaş ile ilgili basında çıkan haberlere de açıklık getiren Işık, "AK Parti'nin Samsun'da il kongre delegeleri Fuat Köktaş'ı il başkanı olarak seçti ve biz de Genel Merkez olarak devam edeceğiz. Burada en önemli nokta uyumlu ve güçlü bir çalışma ortaya koymaktır. Bizim 81 ilde en fazla dikkat ettiğimiz nokta teşkilatların tüm kademelerinin birbirleriyle olan uyumlu çalışmasıdır. İl bazında da bu işin orkestra şefi il başkanıdır. Baktığımızda biz burada uyum, verim ve AK Parti çıtasını biraz daha yükseltecek bir çalışma isteriz. Bu noktada bir sorun olmadıktan sonra genel merkezimiz teşkilatın vermiş olduğu karara saygı duyar. Dolayısıyla bu tip dedikodulara hiçbir şekilde itibar etmeyin. Biz teşkilatımızın önümüze bakmasını 2014 yılında yapacağımız 2 seçim ve arkasından yapacağımız Milletvekili seçimi ile AK Parti'nin 2023 yılına taşıyacak vizyonu ortaya koymasını ve çalışmaları artık icraata dökmesiyle ilgili süreci yaşayacağız. Bu tip dedikoduların yerel basında bile yer alması bizi üzüyor. İl başkanını görevden alma gibi bir durum olsaydı şimdiye kadar işlem yapılırdı. Uyumlu çalışma sürdüğü sürece, teşkilatımız işini en iyi şekilde yaptığı sürece sadece Samsun için değil hiçbir teşkilatımız için böyle bir tasavvufta bulunmayı düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
Son olarak AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasını da çok beğendiğini ifade eden Işık, AK Parti'nin kurumsal kimliğine yakışan bir il binaya kavuştuğunu ve binanın diğer illere de örnek teşkil edecek şekilde dizayn edildiğini sözlerine ekledi.
Tanışma toplantısına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, teşkilat üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.
(GKH-SLH-Eİ-Y)

25.01.2013 20:40:21 TSI

Editör: Wan Haber