Hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için Boğaziçi Kandili Rasathanesi'nde Çarşamba günü tören düzenlenecek. Işıkara, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.
Vefat habernii aldıktan sonra hastaneye gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Işıkara ailesine başsağlığı diledi. Akar, "Allah rahmet etsin. Kızılay ailesi olarak çok üzüntülüyüz. Uzun yıllardan beri birlikte çalıştığımız Sayın Işıkara bizim başdanışmanımızdı. Çok yakın bir mesai arkadaşımızdı. Bizi çok derinden yaraladı. Yokluğuna zor alışacağız" dedi.
Tedavi süresinde Işıkara ile ilgilenen hastane personeline teşekkür eden Akar, "Hastanede gösterdikleri güzel bakımdan dolayı başhekimimize ve doktorlarımıza ve hemşirelerimize teşekkür ediyoruz. Bende ailesi ile görüşmeye geldim. Ailesi ile görüştükten sonra cenazenin kaldırılması ile ilgili tertibatı alacağız. Bu bizim cenazemiz, ailemizin cenazesi. İnşallah Işıkara'ya laik bir şekilde onun aziz hatırasına hürmet ederek cenaze töreni yerine getireceğiz" diye konuştu.

GÖZTEPE MEDİCAL PARK HASTANESİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA
Göztepe Medical Park Hastanesi, Ahmet Mete Işıkara'nın vefatıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada; "Kronik akciğer hastalığı, kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, böbrek yetmezliği ve geçirilmiş pnömoni mevcut olan Sayın Ahmet Mete Işıkıra 08 Aralık 2012'de solunum rahatsızlığı nedeniyle 112 ambulansı ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüş, ileri derecede solunum sıkıntısı bulunduğundan dolayı solunum cihazına bağlanarak saat 16.00'da ambulansla hastanemize nakledilmiştir" denildi.
Açıklamada, Işıkara'nın gün içerisinde üç kez kalbinin durduğu belirtilerek, "21 Ocak 2013 tarihinde saat 13.25'te hastamızın kalbi durdu. Kalp masajına başlandı. Saat 13.40 hastamız geri döndü. Saat 13.45'te tekrar kalbi durdu. 13.55'te kalp destek tedavisine başlandı. 18.20'de hastamızın yeniden kalbi durdu. 18.50'de cevap alınmaması dolayısıyla hastamızı kaybettik" ifadelerine yer verildi.
IŞIKARA, ÇARŞAMBA GÜNÜ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK.
Işıkara, Boğaziçi Kandili Rasathanesinde Çarşamba günü düzenlenecek töreninin ardından Teşvikiye Camii'nde ikindi namazının müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.
(MB-AS-Eİ-Y)

21.01.2013 21:19:43 TSI

Editör: Wan Haber