İsmini İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Rojavalılara sınır açıldı. Urfa’nın Suruç ilçesinin Dikmetaş Köyü sınırında bekleyen binlerce kişi Türkiye askerinin açtığı koridordan giriş yaptı.

Askerlerin kontörlünde oluşturulan koridordan geçmelerine saat 13.15 sularında izin verilen Rojavalıların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) sabah saatlerinde kurmaya başladığı çadırlara götürülecekler. Geçici konaklamadan sonra kamplara geçiş yapılacağı duyuruldu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklamada sınır boyundaki valilere talimat verildiğini, bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmeyi hedeflediklerini söylemişti.

VATANDAŞLAR IŞİD’İN GEÇİŞİNİ ENGELLEMEK İÇİN SINIRDA
Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine Kobani’deki IŞİD saldırısını protesto etmek ve çadır kurmak için Suruç’un Dikmetaş köyüne yürüyüp çadır kurmak isteyen halka asker ve polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmişti.

Asker ve polis müdahalesi sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki Rojavalı’nın bastığı mayın infilak etti. Yaralanan Rojavalı otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Editör: Wan Haber