Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), dün bir bildiri dağıtarak, Musul’daki Hristiyan toplumu uyardı. Sözde İslam Devleti Halifesi Ebubekir el-Bağdadi’nin ismi ve IŞİD mührüyle yayımlanan bildiride, "Ramazanın 21. günü (bugün) saat 11.00’e kadar ya Musul’u terkedin ya da bağlılığınızı gösterin" ifadesi kullanıldı.
 
IŞİD'DEN HRİSTİYANLARA 3 ŞART
 
Hristiyanların, Musul'da kalması için üç şarttan birini yerine getirmelerini isteyen IŞİD, şartlarını şöyle sıraladı: "Ya Müslüman olun, İslam Halifeliği devletini kabul edin ve verginizi ödeyin ya da bizimle düşmana karşı savaşın."
 
ERBİL'E SIĞINDILAR
 
Musul'daki Hristiyan nüfusunun 3 bin ila 5 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. IŞİD'in kenti ele geçirmesinden sonra birçok Hristiyan, Musul'u terkederek Erbil'e sığınmıştı. 
 
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun bulunduğu ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı güçler, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinde kontrolü ele geçirmişti. IŞİD'in uyarısı üzerine Musul'daki birçok Hristiyan kenti terkederek, Erbil'e sığındı. Kaçışın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Ajanslarhaber

Editör: Wan Haber