IŞİD, yaşları 5 ila 10 arasında değişen çocukların eğitildiği kamplarının görüntülerini yayımladı. Dünya dehşete düştü.

Terör örgütü IŞİD, yönünü Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’ye çevirirken, Süleyman Şah Türbesi’nin eski yerine yakın bir mesafede kadın-çocuk 90 Süryani’yi kaçırdı. Yüzlerce aile evlerini terk etti.

Eski Süleyman Şah Saygı Karakolu’na sadece birkaç yüz metre mesafede YPG birlikleri ile çatışan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD), Türbe’nin tahliye edilmemesi durumunda nasıl bir şiddete başvurabileceğini bir kez daha kanıtladı. Örgütün, Süleyman Şah Türbesi’ne sadece 3 saat mesafede bulunan Süryani köyünden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 90 Süryani’yi kaçırdığı belirtiliyor. 

 

Siviller yine yollara düştü

IŞİD militanlarının dün sabaha karşı Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de Süryani kasabası olan Tel Tamir çevresindeki köylere baskın düzenlediği ve Haseke’den 90 Süryani’yi kaçırdığı ifade edildi. Terör örgütü burada 5 Kürt köyünü de ele geçirdi. Suriye'deki muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, Tel Tamir beldesi çevresinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında çatışma çıktığı, IŞİD'in söz konusu beldeye bağlı el-Ağibeş, Tel Hurmuz, Tel Şamiram, Tel Nasri ve Kasr Tuma Yelda köylerinin kontrolünü ele geçirdiği açıklandı. IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce ailenin de köy ve beldelerini terk ederek Haseke kentine göç ettiği belirtildi.

Sana’da Türk bayrağı inmedi 

Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Türk Şehitliği'ndeki bayrağın kimliği belirsiz kişilerce indirildiği iddiasının ardından şehitliği görüntüleyen AA ekibi, Türk Bayrağı'nın gönderde dalgalanmaya devam ettiğini gösterdi. Facebook'ta yayınlanan bazı görüntülerde bayrağın indirildiği iddia edilmişti. 

Türkiye BM'ye Şah Fırat'ı anlattı 

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak Şah Fırat Operasyonu'nu gerçekleştirdiğini söyledi. Çevik Suriye Büyükelçisi'nin Türkiye'yi suçlamasını "mesnetsiz" olarak nitelendirdi.

Editör: Wan Haber