Çıkmaz sokakların Adresi Hakkâri merkez ışıklı’daki Yaylanın kıl çadırında, açtığımda dünyaya gözlerimi; her şeyden habersiz bir yolcu misali emekleyerek bugünlere gelmeyi öğrendim.
 
Günahıyla, sevabıyla bu süreç zarfında karşılaştığım tüm eksi ve artıların arkasında durdum.
 
10 Yıllık Gazetecilik Serüveni;
 
Gazetecilik serüvenim 10 Yıl önce yani 2004 yılında Hakkâri Yüksekova da başladı. Özgür Bakış dergisinde ilk gazetecilik mesleğiyle tanıştım. Daha sonra Askerlik ve askerlik sonrası Hakkâri Meslek Yüksekokuluna ilk kayıt yaptığım günlerim geldi. Devamında Üniversite Rektörüme “bizim neden bir dergimiz yok” dememle başladı her şey… Yıl 2007… Hakkâri Meslek Yüksekokulu Bültenini çıkartmaya başladım. Daha sonra Ulusal Gazetelerden ilk teklif gelince 1 Sene de ulusal gazete temsilciliği yaptım.
 
 
Üniversite bitmişti ve Hakkâri’ye veda zamanı gelmişti. Hakkâri’den Yüksekova’ya gidip,  Meşhur Dağlıca köyüne sadece 2 km uzaklıkta olan sınırdaki Yeşiltaş (Ştazn) köyüne vekil öğretmen olarak atanmıştım. Güzel günler geçirdiğim öğretmenlik yılları demeyeceğim. Çünkü sadece 1 yıl yapabildim. Daha sonra Yüksekova da çıkan yerel bir gazete olan ‘Yüksekova Güncel Haber’ (Ova’nın Sesi gazetesi)’nde yayın yönetmenliğini üstlendim. Yaklaşık iki yıl bu görevi sürdürdüm.
 
 
Daha sonra Yüksekova’nın olaylı sokaklarında bu kez fotoğraf makinem omzumda çalışmaya koyuldum.
 
 
Gever’de (Yüksekova)da çok güzel günler geçirdim. Sonuçta bir geverli olarak doğduğum büyüdüğüm yere yani gevere hizmet etmek benim için bir görevin dışında bir vefa borcuydu.
 
 
2 yıl aradan  sonra Van Gölü ve Van Haber Serüveni başladı. Ama bundan önce meslek hayatımda farklı bir yeri olan www.baskalenews.com ‘da çalışmalarımı sürdürüyordum.
 
 
Van Haber serüvenime gelince, evlenip Van’a yerleştikten sonra Medikal işiyle iştigal oldum. Ama ben yine haberciliği bırakma taraftarı değildim. O zaman tanıdığım. Bu meslekte idol olarak gördüğüm Naif Yaşar’la tanıştım. O benden ne kadar memnun bilemem ama ben ondan fazlasıyla razıydım Allah’ta ondan razı olsun ) Başkalenews Haber sitesiyle devam eden Habercilik, Haftalık Gazete Vangölü’yle de devam etti. Ta ki bir gün Van Haber Gazetesinden teklif alana kadar, Van haber gazetesinden ilk teklif geldiğinde ilk sözüm şu oldu. Gazetecilik ekip işidir. Eğer ki Naif yaşar da bizimle olursa güzel bir gazete çıkacağından şüphem yoktu. Onun için Yaşar varsa bende çalışırım dedim.
 
Gazeteyi aldığımızdan bir ay sonra yıkıcı Van depremi meydana geldi. 644 insanımızı yitirdik, onlarcasını da yanan çadırlara kurban ettik, tekrardan yaşamını yitirenlere rahmet kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Deprem sonrası bir süre Van’dan uzak kaldım, dört aylık sürede İstanbul’u mesken tuttuk, ama fazla kalamadım. Geri dönmek için vakit kolluyordum her daim, Çünkü aklım ve yüreğim bu gazetedeydi. Çadırda zor koşullarda geçen 6 aydan sonra hayat biraz normale dönünce tekrar gazetenin başına geldim. Ama bu aşamada gazeteyi ve Van’ı terk etmeyen biri vardı ki o da üstad Naif Yaşardı. Biz her ne kadar İstanbul da 4 ay kaldıysak ta bedenimiz ordaydı ama aklımız Van’dan gelecek haberlerdeydi. Kaldı konuyla ilgili birçok ulusal gazete ve Tv’ye demeçlerim oldu. Deprem boyunca birçok iş adamının bu memlekete sahip çıkması gerektiğinin altını çizdim.
 
2011 Eylül ayında başladığım bu yolculuğu 2013’ün Ağustos ayında bitiriyorum.
 
Şimdi Veda zamanı
 
2011’nın Eylül ayında başladığım bu yolculuğu 2013’ün Ağustos bitiriyorum.
 
Başta gazetenin sahibi Güler ailesi olmak üzere Van Haber’i Van Haber yapan sevgili dostum abim Naif Yaşar tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürler.
 
Van Haber’e olan veda elbette ki beni üzecektir. Ancak kimseye de kırgın değilim.
 
Memleketin içinde bulunduğu durumu az çok herkes biliyor.
 
Van'da yayımlanan 12 yerel gazete birleşti. Birleşme sonucu yerel gazete sayısı 6'ya düştü. Piyango da bize çıktı diyelim. Benim gibi diğer gazetelerde çalışan birçok arkadaşım işsiz kaldı.
 
Bu durumda birilerini suçlamanın da bir anlamı yoktur. 
 
Van haberden ayrılmam Van Haberi hayatımdan atıp çıkartmam anlamına gelmeyecektir. İyi günde kötü günde birlikte çalıştığım dostlarım arkadaşlarımla her zaman olacağımdır.
 
Belki resmiyette değil ama tek kişilik gösteri Tiyatro oyunuyla her zaman burada olacağım.
 
Kimsenin bu konuda şüphesi olmasın Sosyal medya olarak tabir edilen Twitter ve Facebookta yine olanaklarım el verdiğince sizlerle Van gündemini paylaşmaya devam edeceğim. Bunun yanında Van siyasetini de yine an be an www.secimvan.com sitesinden sizlere aktarmaya çalışacağım.
 
Birileri ya susacaksınız ya haddinizi biliceksiniz dedi. Ama biz her şeye rağmen doğru, tarafsız ve Objektif bir şekilde haberleri en hızlı şekilde ulaştırmaya çalıştık, şunu çok açık biliyorduk, habercilik yapmak sorumluluk isteyen bir işti. Biz bunu geçen 3 yılda ve benim gazetecilik geçmişim olan 10 yılda Doğru tarafsız objektif ve hızlı habercilik ilkeleriyle hareket ederek gerek ilimizde gerekse bölgede yaşanan bilinmesi gereken konuları siz değerli Van Haber ve Başkalenews okurlarına ulaştırdık, ne kadar başardık bilemiyorum ama en az ayda bir Ulusal Gazete ve Tv’lerin kaynak gösterdiği bir konuma geldik, her şeye rağmen biz yine buradayız burada olmaya da devam edeceğiz, kimilerinin uykusunu kaçacak ama bizim işimiz de bu diyeyim.
 
Copy – Paste dönemini yeni şekillenen 7 gazete kaldırmalı diye düşünüyorum.
 
10’uncu yılına ayak bastığım Habercilik serüvenim boyunca yüzlerce Habere ekibimle birlikte imza attım. Bu haberlerin çoğunluğu da özel haberdi. Bu konuda bu memlekette bir dokunup bir ah işitenlerdenim. Yani bu memlekette herkes susacak kurum müdürleri önlerine aldıkları basın açıklamalarını gazeteci bile olmadan maillere yollayacak ve Van’daki gazeteciler de bunu bir şekil sayfalarına taşıyacak mantığı vardı. Belki biz bunun biraz olsun önüne geçmek için özel haberlere yoğunlaştık, sayısız tekzip ve mahkemelerle uğraştık, o tekzip ve mahkeme yollarını gösterenler de bir gün bize teşekkür edecekler ama inşallah geç olmaz, her şeye rağmen Bağımsızlık ve tarafsızlık kavramına da önemle dikkat edilmesi gerekiyor.
 
Haberde tarafsızlık ve bağımsızlık şart
 
Haberin, objektif olarak bütün unsurlarıyla, hiçbir unsuru gizlenmeden, saklanmadan, abartılmadan, yönlendirilmeden, tam olarak verilmesi gerekir; bu, tarafsızlığın gereğidir ve bağımsız da olması gerekir. Haber hiçbir çevrenin, haber odağının, çıkar odağının menfaatine yarar sağlayacak şekilde olmamalıdır. Bu bir bağımlılığın ifadesidir.
 
Gazeteciliği doğru ve iyi yapmak istiyorsak haberde bağımsızlığa ve tarafsızlığa çok özen göstermemiz gerekir diye düşünüyorum.
 
Ve son olarak
 
Van Haber’de gururla çalıştım, başım dik olarak ayrılıyorum.
 
3 yılda iki patronla çalıştım. Hiçbirinden beni kıracak bir davranışla karşılaşmadım.
 
Demek buraya kadarmış, bu nedenle tekrar söylüyorum kimseye kırgın değilim. Yine Van haber gazetesi her zaman benim ikinci evim gibidir. Öyleydi öyle de kalacak.
 
Başta ilk günden beri nazımı çeken her türlü sorunumda yanımda olan Kezban Güler’e Gazetecilik deneyimini ve Gazeteciliği bana sevdiren Genel Yayın yönetmenim Naif Yaşar’a Gazetecilik dönemim boyunca destek ve hoşgörülerini esirgemeyen siz Van Haber Okurlarına teşekkürler.
 
Hoşçakalın…
Editör: Wan Haber