İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada 2012 Aralık ayında-1,5 olan net istihdam beklentisi yüzdesi 2013 Haziran ayı için 10,7'ye yükseldi.
İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü tarafından yapılan Aydın İli İşgücü Piyasası Talep Araştırması tamamlandı. İş gücü piyasasının beklentilerinin de ele alındığı Aydın İli İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre 2012 yılının Aralık ayı sonu itibarıyla net istihdam artışı beklentisi yüzde1,5 iken; bu beklenti 2013 yılı Haziran ayı sonunda yüzde 10,7'ye yükseldi. 2012 yılı Aralık ayı sonu itibariyle net istihdam artış oranın en yüksek olacağı beklenen sektörler yüzde 20 ile maden ve taş ocakçılığı, yüzde 11,1 ile inşaat ve yüzde 4,8 ile de diğer hizmet faaliyetleri sektörleri oldu.
2012 yılı Aralık ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisi olan ilk yedi meslek Tahkimatçı-Maden Ocağı, Süt ve Süt Ürünleri İşlemecisi, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Transfer Elemanı-TurizmAlçı İmalat İşçisi, Zeytin Toplama İşçisi olarak ön plana çıktı. Aynı dönem itibariyle net istihdam azalışı beklenen meslekler ise Kuruyemiş Paketleme İşçisi, Garson-Servis Elemanı, Aşçı, Oda Görevlisi-Turizm, Temizlik Görevlisi, Kat Görevlisi-Temizlik şeklinde sıralandı. Yapılan araştırmada meslek bazında bakıldığında da Aydın ilinde işgücü piyasası beklentilerinin mevsimsel etki altında kaldığı anlaşıldı.
2013 yılı Haziran ayı sonu itibariyle net istihdam artış oranın en yüksek olacağı beklenen sektörler yüzde 62,7 ile Gayrimenkul Faaliyetler, yüzde 26,5 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri ve yüzde 20,8 ile Madencilik ve Taşocakçılığı sektörleri oldu. Tahkimatçı-Maden Ocağı, Garson-Servis hizmetleri, Kuruyemiş Paketleme İşçisi, Oda Görevlisi-Turizm, Aşçı, Temizlik Görevlisi, Satış Elemanı-Tanıtım meslekleri ise 2013 yılı Haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisinin olduğu ilk yedi meslek olarak belirlendi. Zeytin Toplama İşçisi mesleği 2013 yılı Haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam azalış beklentisinin olduğu meslek olarak ilk sırada yer aldı.
(MB-İK)

10.01.2013 10:56:57 TSI

Editör: Wan Haber