Kütahya'da bir grup Seyitömer Termik Santrali işçisi, tesisleri incelemek için gelen firmanın yetkililerini protesto ettiler. Merkezi İstanbul'da bulunun firmanın yetkilileri, işçilerin eylemi üzerine incelemesini tamamlamadan santraldan ayrılmak zorunda kaldı.
Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, işçiler, santral girişinde toplanıp, sloganlarla yürüyüşe geçtiler. İşçiler, "Termik satılamaz, işçiyiz haklıyız, hakkımı söke söke alırız. Buraya kimse giremez" şeklinde slogan attılar.
Bu arada, Seyitömer Termik Santrali Müdürü Devzat Demiray da, işçilerin eylem yaptığı alana geldi. Demiray, işçilerin yaptığı eylemin izinsiz olduğunu dile getirerek, dağılmalarını istedi. Demiray, işçilere 15 dakuka boyunca izahatlarda bulundu.Yaklaşık 50 işçi daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Özelleştirme kapsamındaki Seyitömer Termik Santrali 20 Aralık 2012 tarihinde ihaleye çıkartılacak. Sanral için yerli ve yabancı yaklaşık 20 firmanın ihale şartnamesi dosyası aldığı ifade edildi.
(EFE)

01.12.2012 12:32:46 TSI

Editör: Wan Haber