İşçi Partisi Meclisi Üyesi, Mehmet Akkaya Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.
İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Uslubaş ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Akkaya, 'Emeğe Saygı Mitinginin' Türkiye ve Dünya'da yankı bulduğunu belirterek, "Böylesine başarılı bir mitingde ev sahibi olarak, ülke emek cephesinin öncüsü olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Sizi ve madenci camiasını kutluyorum. İşçi sınıfının ve çalışma hayatının sorunlarında birlikte mücadelemiz bundan sonrada artarak devam edecektir. İşçi Partisi Zonguldak il örgütü olarak başlattığımız 'Taşerona Hayır' imza kampanyası büyük ilgiyle devam ediyor. Bu konuyu ülke gündeminde sürekli diri tutmak ve top yekün mücadele etmek zorundayız" dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Emeğe Saygı Mitingimize daha hazırlık aşamasında bizimle birlikte aktif bir çalışma yürüttünüz. Sizlere madenci camiası ve sendikam adına teşekkür ediyoruz. Emek sınıfının önündeki sorunların aşılmasında birlikte mücadelemizi bundan sonrada yürüteceğiz. Çünkü sorun ülkemizin hatta dünya emekçilerinin sorunu olmuş durumda. Adeta bugün, ortaçağ köleliği çalışanlar üzerinde egemen kılınmak isteniyor. Bunun üstesinden ancak tüm emekten yana olanlar birlikte mücadele ile gelebiliriz" dedi.
(SA)

11.02.2013 18:00:21 TSI

Editör: Wan Haber