Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, epilepsi ve demir eksikliğine bağlı anemi hastalığı bulunan 4 yaşındaki Arda Umut Bulut'un annesi Mehtap Bulut, defalarca Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne başvuru yapılmasına rağmen çocuğuna evde bakım ücreti ödenmediğini söyledi.
Eşinin Bandırma Eti Maden İşletmelerinde İşçi olarak çalıştığını söyleyen Bulut, eşinin maaşının evde bakım hizmeti kriterlerinden 20 TL fazla olduğunu belirterek, " Çocuğumun yüzde 90 özürlü raporu var. Eşim bin 200 Tl maaş alıyor ve kirada oturuyoruz. Komşularımız bize yardım ediyor. 5 defa sosyal hizmetlere başvurduk ve benim oğlumun maaşı bağlanamadı. Sebep olarak ise eşimin maaşının 20 lira fazla olması belirtildi "dedi.
Çocuğunu ayda 3 defa Bursa'ya Nöroloji ve Hematoloji servisine götürmek zorunda olduğunu söyleyen Bulut, "Benim oğlum yüzde 90 özürlü ise rabbim bunu verdi ise suçlusu biz miyiz? Devlet mi? Benim yavrumun bakım parası verilsin. Kışın özellikle benim oğlum dışarıya çıkamıyor. Yürüyemiyor, beslenemiyor, yiyemiyor ve içemiyor. Ama bunların hepsini ben yapmak zorundayım. Benim gelirim buna yetmiyor. Konu komşumuz sayesinde ayakta tutunuyoruz. Onun dışında maalesef zorlanıyoruz. Üniversitedeki doktor "kesinlikle dışarıya çıkarmayın" dedi. Ama benim çocuğumun fizik tedavisi yapılamıyor. Götüremiyorum. Benim çocuğumun parası olsa yavrumu şu an götürüp getirirdim. Benim evde yaptığım tedavi ile öğretmenin yaptığı tedavi ne kadar faydalı olur. Ben ancak çocuğumun doktor masraflarını karşılayabiliyorum. Diğer bazı şeyleri kullanamıyorum. Maalesef gücüm yetmiyor. Eşimin aldığı maaşla ancak bu kadar geçinebiliyorum. 5 kez başvurduk sosyal hizmetlere. 5 kez söylenen tek kelime eşimin maaşı fazla geliyor. Bu prosedürler kalksın. Çok bir şey istemiyorum yavrum için daha iyi bir tedavi istiyorum" dedi.

ÇOCUĞUMUN BAKIMI İÇİN KREDİ ÇEKTİK
Eşinin kredi çektiğini söyleyen Bulut, "Eşim konuyla ilgili Başbakanlık Genel Sekreteri ile görüşerek yardım istedi. "Yavrumun doktor parasını karşılayalım" diye yardım istedik ama bir gelişme olmadı" dedi.
Kendisinin çocuğuna bakmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden Bulut, "Allah'ım onu ne bensiz, ne de beni onsuz bırakmasın" temennisinde bulunurken talep ettikleri yardım sayesinde çocuklarının kum tedavisi ve fizik tedavisinin görebileceğini sözlerine ekledi.
(TK-İHS

04.02.2013 10:52:45 TSI

Editör: Wan Haber