Afganistan'daki barış gücü ISAF'in komutanı olan General John Allen, vazifesini General Joseph Dunford'a devretti. Kabil'de bulunan ISAF merkezinde yapılan merasimle ISAF'in yeni komutanı General Joseph Dunford oldu.
2011 yılında ISAF komutanı olarak Afganistan'a tayin edilen General John Allen, bugün vazifesini kendisi gibi denizci olan General Joseph Dunford'a devretti. ISAF merkezinde yapılan merasime Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi, Afganistan Genelkurmay Başkanı Karim Khalili ve birçok üst düzey yetkili katıldı. Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin merasime davet edilmesine rağmen katılmaması dikkat çekti.
Merasim sırasında bir konuşma yapan yeni ISAF Komutanı Joseph Dunford, bugünün değişim günü olmadığı, bugünün Afganistan'daki hizmetlerin devam günü olduğunu ifade etti. Eski Komutan John Allen ise bugün Afganistan güvenlik güçlerinin görevde olduğunu ve Afgan halkına ve Afganistan'a hizmet ettiklerini, bunun ise bir başarı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından eski Komutan John Allen, ISAF bayrağını yeni komutan Joseph Dunford'a devretti.
Joseph Dunford, daha 2003 görev almış üst düzey komutanlardan biri idi. Donford'un 2014 yılı sonunda Afganistan'dan çekilecek olan barış gücünün son komutanı olması bekleniyor. Donford'un önünde zorlu iki yıl olacak ve bu iki yılda burada görev yapan Amerikan askerleri ve onlara ait mühimmatların 2014 sonuna kadar ülkeden çıkarılması gibi zorlu görevleri yerine getirmesi gerekecek. Afganistan'da 60.000 üzerinde Amerikan askeri görev yapıyor ve bu askerlerin büyük bir kısmının 2014 yılı sonuna kadar Afganistan'dan ayrılması bekleniyor.
(MD-CTŞ-D)

10.02.2013 17:39:32 TSI

Editör: Wan Haber