Türkiye'deki Yatılı İlköğretim Okulları'nın (YİBO) fiziksel ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından hayata geçirilen "Bir Başkadır Benim Memleketim" projesinde ilk adım atıldı. Toplam 462 YİBO'yu kapsayacak projede işadamlarının kendi memleketlerindeki yatılı okullara destek vermesi hedefleniyor.
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye'deki YİBO'ların fiziksel koşulların iyileştirilmesi amacıyla oluşturulan 'Bir Başkadır Benim Memleketim' adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Toplusoy ve Komisyon Üyesi Zeynep Karamehmet Gönenç projenin içeriğini kamuoyuyla paylaştı.
TİKAD'ın kadına ve eğitime büyük destek verdiğini belirten TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, TİKAD'IN kuruluş amaçlarından söz ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destekleriyle yeni bir proje başlattık. Kurulduğundan bu yana kadınların güçlenmesi adına hem ekonomide, hem sosyal, siyaset hayatında daha yer alabilmesi. Lider kadınların dünya ve ülke sorunlarına çözüm bulabilmesi için bir araya gelmiş bir kuruluştur" dedi.
YİBO'ların olumsuz koşullarda eğitim verdiğini ifade eden Bulut, şunları söyledi:
"40 tane anaokulu yapan TİKAD, '100 iş kadını 100 okul' projesinin hazırlıklarını da yaparken, önümüze YİBO'larla ilgili bir sorun olduğuyla karşı karşıya kaldık. YİBO'larla ilgili yaptığımız araştırmalarda gerek fiziki, gerek sosyal, gerekse eğitim anlamında çocukların çok büyük sorunları olduğunu gördük. Kırsal kesimlerde çocuklar gerek kan davaları gerek benzeri sebeplerle öksüz kalabiliyorlar. Çocuk gelinler konusu ise hepimizin ortak acısı. Bu çerçevede TİKAT Olarak üzerimize düşeni yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği içinde Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'nın katkısıyla Türkiye'deki toplam 462 Yatılı Bölge Okulunu kapsayan Bir Başkadır Benim Memleketim projesini gerçekleştirdik."

PROJE 3 YILI KAPSAYACAK
"6 aydır okulların ihtiyaçlarını belirledik" diyen Nilüfer Bulut, "Bu ihtiyaçlar doğrultusunda her bir YİBO'yu, kendi bölgesinde yetişen iş adamıyla eşleştireceğiz. O zaman YİBO'ların eğitim ve fiziksel anlamında, çocukların aldığı eğitim ve öğretmenlerin kapasitesi anlamında araştırma yapıyoruz. Birebir eşleşen bu iş adamları okulları yakından o ilin milli eğitim müdürüyle birlikte takip altına alacak. 3 yılı kapsayan bir proje bu. İlk 28 Şubat'ta başlatacağımız lansmanla 46 YİBO'yu ele alacağız. Her konuda hizmet vereceğiz. 3 boyunca da 462 YİBO'ya ulaşmaya çalışacağız" dedi.
(MH-ET-ÖZ-Y)

21.02.2013 13:27:37 TSI

Editör: Wan Haber