Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Beldesinde, İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu tarafından yaptırılan okul ek binası açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.
Karapınar beldesinde gerçekleştirilen tören, Zonguldak Ak Parti Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Ercan Balçık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, daire amirleri çok sayıda kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Karapınar Lisesi önünde yapılan açılış programında Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisi düzenlendi. Programda Rıfat Güpgüpoğlu Ailesine ve kendisine AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, plaket takdim ederek yapmış oldukları okullar için teşekkür etti. Ailesiyle birlikte okulun açılış programında yer alan İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, "Kimseden tavsiye almadan ve etkisi altında kalmadan, kendim arayıp bulduğum ve yapılırsa iyi olur dediğim bu belde de okul yaptırılması, uygun gören eğitim duayeni vekilimiz Köksal Toptan, Zonguldak eski Valisi Erdal Ata ile Vali Erol Ayyıdız beyefendilerin bu gururu aileme yaşattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Ailem olarak eğitim okyanusuna iki damla daha katmış bulunuyoruz. Büyük şehirler de de eğitimle ilgili deneme, tatbikat ve yatırımlarımız olmuştur. Fakat küçük ilçelerde ve beldelerde yaptığımız yardımlar, bizi daha çok mutlu etmektedir. Karapınar Beldesinin bu yatırımlarla ana, ilk, ortaöğretim çok programlı lise gibi okulların tamamlanmasıyla ilgili 4 4 4 tamamlanmış oldu. Karapınar beldesinde, 10 yıl okul ihtiyacı olmayacağını sanıyorum. Eğitime katkıda bulunmak fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek, okulların her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olmak bana fevkalade mutluluk veriyor. O nedenle bu işlerle bizzat ilgilendim. Artık elimi çocuklarıma veriyorum. Bu güne kadar takip ettiğimiz eğitim politikamızı çocuklarım aynen devam ettirecektir. Buna inancım tamdır. Bu konuda gözüm arkada değildir. Benim gibi de herkesin, eğitim ve öğretime maddi ve manevi yardımlarda bulunması gerekir diye düşünüyorum" dedi.
Açılışta Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise, "İlçemiz 50 ilkokul, 27 ortaokul, 13 lise, 3 tane müstakil anaokulu, 15 bin tane öğrencisiyle ikinci döneme başlamıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Güpgüpoğlu ailesi yaptırdığı bu üçüncü okulla bu ülkeyi bu prensibi sahiplendiğini gösterdi. Ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Karapınarlılar Güpgüpoğlu ailesini yapmış oldukları bu okulla anacaklardır" dedi. Vali Ayyıldız'da, "20122013 eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde, çok kıymetli kendisine de abi demekten de şeref duyarım. Güpgüpoğlu ailesinin yaptırmış olduğu iki okulunda, toplam 16 dersliğin ve iki konferans salonunun ve idari odalarının açılışını yapmanın ve eğitim öğretime kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu beraber yaşıyoruz. Eğitim her fırsatta belirttiğimiz gibi, eğitim toplumların geleceği ve güvencesidir. İşte bu nedenle eğitim öğretim için yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar geleceğe güvenle bakmamızı sağlar" dedi.
Milletvekili Köksal Toptan konuşmasında, "Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum kültürüyle yetişen, büyük bir medeniyete sahip olan milletimiz, yeni kuşaklarına çağın en iyi eğitimini vermek süretiyle onları geleceğin acımasız rekabetine hazırlamaya çalışmaktadır. Bunu sağlamak için, devletimiz imkanlarını en sonuna kadar kullanıp kaynak aktarmakta, öbür tarafta da hayırsever iş adamlarımız, çocuklarımızın yetişmesi için büyük fedakarlıkla sergilemektedirler. Çaycuma'mızda üçüncü eğitim yuvasını bize kazandıran Rıfat Güpgüpoğlu ve ailesine bu anlamda minnet ve şükran borçluyuz. Güpgüpoğlu ailesinin Çaycuma ve Zonguldak merkeze eğitim yatırımları, bunlarla da bitmeyecek ve yakında inşallah Ahatlı köyünde yine çok büyük bir eğitim tesisinin temelini atma imkanını inşallah beraber bulacağız. Son noktaya gelen Filyos projesi kapsamında, ilçe nüfusunun artacağı düşünüldüğünde, bize bu okullar yetmeyecektir. Bu gözle planlamak gerekmektedir" dedi.
Daha sonra ödül töreni ve okulların açılışı görkemli bir törenle yapıldı.
(SA-SA)

11.02.2013 18:18:23 TSI

Editör: Wan Haber