Babasının öğretmenliği nedeniyle ortaokulu Eskipazar ilçesinde okuyan Adanalı işadamı Seyhan Cengiz Turhan, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Eskipazar halkını unatamadığını söyleyen işadamı Seyhan Cengiz Turhan, ilçeye Meslek Yüksek Okul yapılması için yeni bir Anadolu Lisesi kazandırdıklarını analtarak, "Toplantı yaptık ve ben anadolu lisesinin yapımının üstlendim. Onlarda rektörle birlikte yüksek okula söz verdiler. Biz 11 ay gibi kısa sürede anadolu lisesini yaptık teslim ettik, ondan sonra açılışında da o zaman meclis başkanı olan Mehmet Ali Şahin ile birlikte yüksek okulun buraya gelmesi gerkeli hazırlıklara başladık. Ben o zamanda yüksek okula yardımcı olacağımı söyledim. Meclis Başkanımız Karabük valiliği hepbirlikte YİBO'nun binalarını restore ederek, tekrar hayata geçirerek yüksek okul kazandırdık. Ancak Eskipazar'a yüksek okul kazandırmakla kalmayalım, bunların bölümlerininin çolmasını istedik. Buraya fakülte verilmesini istedik. Eskipazar'ın kalkınmasının bacasız fabrikayla olacağına inanıyoruz, bu da eğitim ve tuzimdir. Bunların olması için alt yapılarının yapılması, insanların buna inanması lazım. Biz daha önden giderek, rektör ile görüştük, bize söz verdi. 'Gelecek ilk eğitim fakültesi Eskipazar'ındır dedi. YÖK'ten tarafından Karabük'e Orman Fakültesi verildi, bizde Orman Fakültesi'ni buraya talep ettik. Bazı bilmediğimiz sebeplerden dolayı maalesef Orman Fakültesini buraya lamadık. Ancak özel üniversiteler kanunu bekledik. Bu da 22 Ocak'ta YÖK tarafından Meclis'e sunuldu, vekillerimizind e bilgileri var, kanun çıktıktan sonra yönetmelikler çıkacak, ancak bu yüksek okulların yapılması için bazı alt yapıların olması gerekiyor. Biz büyük bir heyecanla, amatör bir ruhla o sözü verdik. Ama bunun alt yapısının yapılıp çalışmalarının yapılması gerektiği içinde neler yapabilirize baktık. Eski ORÜS'ün yerini hibe edebileceklerini söylediler. Belediye Başkanımızın da bize çok büyük katkıları oluyor. Eskipazar'ı kendi memleketim gibi seviyorum" dedi.
Turhan, çocukluğu döneminde mermer yolunun olmadığını, Karabük-Ankara ve İstanbul yolunun Eskipazar içinden geçtiğinide hatırlatarak, " Eskipazar'ın bu sapalıktan kurtulması lazım. Bazı insanların, dirseğinin tersine geliyor. Eskipazar, Çankırı'nın ilçesiydi üvey avlat muamelesi gördü. Adrianapolis'i su üzerine çıkarmak istiyoruz. Karabük-İstanbul yolu üzerinden Ozan köyünü birleştirmek, Ozan köyünden Beytarla üzerinden Adrianapolis'e giden yol yapmak istiyoruz. Oradan Eskipazar'a ve Adrianapolis'e geliş çok zevkli bir yol olacak. Eskipazar'a 29 kilometre olan giriş yolu, 12-14 kilometreye düşecek. Biz İstanbul ve Ankara'daki Safrabolu'ya düzenlenen turları Eskipazar'a Adrianapolis'ten geçirip, ağırlayıp yolcu etmeyi istiyoruz. Eskipazar'a da bu şekilde katkı olursa mutlu olacağız. Bizim küçük sanayi sitemiz çok perişan bir halde. Eskipazar'ı sapalıktan kurtarmak, bir canlılık oluşturmak, Türkiye çapında tanıtmak istiyoruz. Bunun dışında politik, siyasi düşüncemiz yok. Eskipazar ihmal edilecek, dirseğin terisen gelecek bir yer değil" açıklamasında bulundu.
(YE-

31.01.2013 19:36:51 TSI

Editör: Wan Haber