İstanbul'da hayatını kaybeden Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın cenazesine, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim akın etti.
İstanbul'da hayatını kaybeden 88 yaşındaki Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Törene Kocabıyık ailesinin yanı sıra siyasetten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, işadamlarından Adnan Polat, Sedat Aloğlu, Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Afyonkarahisar Valisi İhsan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda kişi katıldı.
Bakan Eroğlu, Asım Kocabıyık'ın çok büyük bir işadamı olduğunu belirterek, "Afyon halkından ve köyünden kopmamış olan çok muhterem ve hayırsever bir insandı. Cenaze merasimine katılan insanlar bunu gösteriyor. Tüm Türkiye'ye okullar yaptı, çok eserler ortaya koydu. Tam olarak da özellikle Afyonkarahisar'da Hukuk Fakültesi yaptırdı. Kendisine Allah'tan gani gani rahmet arz ediyoruz, makamı cennet olsun. Memleketimiz çok önemli bir sanayiciyi kaybetti, milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Afyonkarahisar Valisi İhsan Balkanlıoğlu ise, Asım Kocabıyık'ın sanayinin duayenlerinden biri olduğunu belirterek, "Afyonumuz ve Türkiye'nin iftiharıydı. Sanayici yönünü kimse tartışamaz. Sanayinin duayenlerindendi. Afyon'a çok büyük hayırları vardı. Ayrıca ilçemize büyük bir Hukuk Fakültesi kazandırdı. Annesinin köyüne öğrenci yurdu yaptırdı. Kısacası elinin uzanabildiği her yere uzandı. Bundan sonra da oğlunun bu hayırları yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Cenaze törenine katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, "Afyonkarahisarlı olarak ilimizde, merkezimizde büyük bir üzüntü hakim oldu. Bugün Afyonumuzun değerli valisi ile birlikte yüzlerce kişi vefat için geldik. Caminin avlusuna girer girmez baktım ki İstanbul'daki Afyonkarahisarlılar cenazeyi tıklım tıklım doldurmuşlar. Hayırlarıyla, hizmetleriyle, sanayisiyle gurur duyduğumuz bir hemşehrimizin vefatı için geldik. Buraya geldiğimizde Yusuf Ağa'nın bir sırrını duyduk. Yüzlerce işadamı arasında Afyonkarahisar ve Türkiye'nin gururuydu dedi. Gerçekten de gururuydu. İlçemize eğitim vakıfları, hukuk fakülteleri ve yurtlar yaptırdı. Kısacası Türkiye'nin her yerinde sanata, bilime, kısacası Türkiye'nin her yerinde çok büyük katkılarda bulundu. Bundan sonra da Asım Kocabıyık'ın ailesi hem bize hem de Türkiye'ye sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
Kocabıyık'ın aile dostu olduğu öğrenilen "Afyon'un ağası" olarak tanınan Yusuf Özer, "Dede dostumdu, köylerimiz yakındı. Mütevazi, olgun bir işadamıydı. Böyle devirde böyle insanlar artık gelmiyor. Hayırsever, vatanı, milletini seven bir insandı" dedi.
(AFS-ET-CC-Y)

29.12.2012 14:32:15 TSI

Editör: Wan Haber