İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, 2013 yılı içerisinde makro proje olarak İsabeyli İçme Suyu Şebekesinin yenileneceğini belirtti.
İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, yerel seçimlere kadar hizmetlerine devam edeceklerini kaydederek 2013 yılı içerisinde makro proje olarak İsabeyli İçme Suyu Şebekesinin yenileneceğini, bunun yanında, İsabeyli-Dallıca arasındaki yol ile belde içindeki ana yola da parke döşeneceğini ifade etti.
Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin de beldeye yapılaması ile şehrin cazibe merkezi haline gelerek, hızlı bir şehirleşme olduğunu kaydeden Erim, "Bunun için hizmetlerimize devam edeceğiz. Yolları düzgün yapmamız gerekiyor. Geniş yollar açtık. Beldenin altyapısı da gündemimizde. Eski borularla baş edemiyoruz. Hemen hemen her gün arıza oluyor. Su depolarımızı her ne kadar göreve geldiğimizde hijyenik hale getirdiysek de tam istediğimiz gibi olmadı. Bunların altyapısının tamamen yenilenmesi gerekiyor" dedi.
Su şebekesi ve ilave su deposunun projelerinin hazırlanarak İller Bankası'na gerekli başvurunun yapıldığını dile getiren Erim, projeler ile ilgili olarak yaz başlarında çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.
YOLLARIN YAPIMI BELEDİYE KAYNAKLARINDAN KARŞILANACAK
İçme suyu şebekesi çalışmaları kapsamında yapılacak olan 18 kilometrelik isale hattı görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Erim yapılacak olan projelerin finansmanının nereden karşılanacağı sorusuna "Su şebekesi ve ilave su deposunun projesi hazır. Bunu İller Bankası'ndan karşılayacağız. Kredi olan kısmını hallettik. Bütçe ayrıldı. Yaz başlarında çalışmalara başlayacağımızı düşünüyorum. Akabinde de yolları yapacağız. Yolların kaynağını da belediye bütçesinden karşılayacağız" cevabını verdi.
(MB-İK)

14.02.2013 11:56:03 TSI

Editör: Wan Haber