Bir kahvaltı salonunda oda başkanları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen İsa Berge, bir hafta sonra yapılacak olan VESOB seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu gereği 4 yılda bir esnaf ve sanatkârlar odaları seçimi olduğunu hatırlatan Berge, “2014 yılı içerisinde meslek odalarımızdaki esnaflarımızın teveccühü ile göreve tekrar seçildim. Burada bulunmamızın nedeni, 28 Mayıs Çarşamba günü yapılacak olan VESOB seçimlerinde aday olduğumu belirtmektir” dedi.


19 odadan oluşan birliğin, 14 odasının desteğini aldıklarını ifade eden Berge, “14 tane odayla önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlerde benim öncülüğümde bu seçimi kazanacağız. Bizde adaylık söz konusu değildir. Biz olaya şu şekilde bakıyoruz. Başkanlığı kolektif anlamda düşünüyoruz. Başkanlık bizde sembolik olacaktır. Bütün yöneticilerimizin başkanlık sisteminde payları olacaktır. Elbirliğiyle ilimizin kalkınması için sosyoekonomik anlamda, kültürel anlamda değişimleri yakalamak adına elbirliğiyle çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah memleketimize ve sanatkârlarımıza hayırlı uğurlu olur” dedi.


Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı M. Emin Tuğrul ise “VESOB’a 19 odanın bağlı olduğunu ve bunların 14 tanesinin kendilerini desteklediğini vurguladı. Van’ın ekonomisinin çökmüş durumda olduğuna dikkat çeken Tuğrul, “Ekonomi Konseyi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle vergi terkini için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hemen hemen her yere müracaatlarımız var. Bunun için çok çaba sarf etmekteyiz. Biz umut ediyoruz ki, yeni başkanlarımız ile birlikte Van’ın ekonomisine katkımız olacaktır. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Seçimi kazandıktan sonra bu projelerimizi hayata geçirmek adına çalışmalar başlatılıp, gerekli adımlar atılacaktır. Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve VESOB ile ilin omurgasını oluşturup, üretim ve kalkınma adına gerekli adımlar atılacaktır” şeklinde konuştu.

Toplantıya Van Şoförler ve Otomobilciler Odası başta olmak üzere 14 odanın yetkilileri katıldı.

Editör: Wan Haber