Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, depo, satış ve toplu tüketim yerlerinin teknik hijyenik yönden kontrol ve denetimi ile onay kayıt işlemleri 5996 Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
İl Müdürü Songül Kadıoğlu, 5996 sayılı Kanun gereği kar amaçlı olsun ya da olmasın kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ya da tüzel kişiler tarafından işletilen gıdanın üretildiği, dağıtıldığı, depolandığı, toptan yada perakende satışının yapıldığı veya toplu tüketime sunulduğu, gıdaya dair herhangi bir iş yada işlemin yapıldığı tüm işyerlerinin onay kayıt işlemini yaptırması zorunlu olduğunu belirtti.
Kadıoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile artık kayıt onay işlemi için yapılan müracaatlarda diğer kurum yada kuruluşlar ile odalar tarafından verilen herhangi bir belge talep edilmemektedir. Bu kapsamda Müdürlüğümüze yapılan müracaatlarda işletmecilerden artık işyeri açma çalışma ruhsatı, GSM belgesi, kapasite yada ekspertiz raporu, ustalık belgesi, oda kaydı veya başka herhangi bir belge İl Müdürlüğümüz tarafından istenmemektedir. İşletmecilerin kayıt onay için dilekçe ile müracaat ederek Müdürlüğümüzce verilen beyanname formunu doldurmaları yeterli olmaktadır. Bu önemli düzenlemeden bütün gıda işyerlerinin faydalanması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat ederek işyeri kayıtlarını yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren işyerlerine tespit durumunda İdari Para Cezası uygulanacak olup her hangi bir uyarı yada süre verilmesi Kanun kapsamında mümkün değildir."
(MAD-MAD-Y)

25.01.2013 16:54:04 TSI

Editör: Wan Haber