Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından Denizli'de seminer düzenlendi.
Dedeman Park Otel'de düzenlenen seminere, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven, İŞ-KUR İl Müdürü Feridun Giresun, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Hande Taştekin, protokol üyeleri, uzmanlar ve davetliler katıldı.
Seminerde konuşan Vali Abdulkadir Demir, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun doğru anlaşılması ve uygulanabilmesi için bu seminerlerin önemli olduğunu belirterek, "Denizli gibi son derece dinamik, ihracatı yüksek, ticaret ve sanayi başta olmak üzere her türlü iş kolundan çok farklı alanlarda iş yeri ve çalışan profiline sahip bir il olması açısından böylesi bilgilendirme ve tanıtım programları son derece önem arz etmektedir. İş kazası sayılarına bir göz atacak olursak 2012 Ocak-Kasım döneminde ise Denizli'de kayıtlı toplam 3 bin 377 iş kazası olmuş ve bunlardan 26'sı ölümle sonuçlanmıştır. Tabi ki dileğimiz ve arzumuz hiç iş kazası ve ölüm yaşanmamasıdır.Fakat gerek çalışan gerekse işverenler tarafından sebebi her ne olursa olsun yapılan ihmaller ve alınmayan tedbirler sonucu bu tür üzücü olaylar yaşanmaktadır. Hiç şüphesiz hayatta en önemli değer insan hayatıdır. Bu kapsamda olayları olduktan sonra değil de olmadan önce değerlendirme, tedbir alma ve bu çalışmayı sürekli kılma anlayışı getirmek hepimizin isteğidir"dedi.
(EV-Y)

10.12.2012 16:28:20 TSI

Editör: Wan Haber