Antalya Büyükşehir Belediyesi, iş yeri sahiplerinin her çalışanına 6331 Sayılı Kanun gereği aldırmak zorunda olduğu "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerini Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) kanalıyla ücretsiz vermeye başladı. Kuaförler ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik düzenlen ilk seminer yoğun ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, özel kurumlarda ücretli olarak verilen kursları ASMEK ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz olarak veriyor. İlk eğitim kuaför, manikürcü, pedikürcü, cilt bakım uzmanı ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik düzenlenirken, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen eğitime yaklaşık 450 kişi katıldı.
Eğitim programının açılışında konuşan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan, iş yerlerinin meslek hastalıkları ve iş güvenliği kazalarını önlemek amacıyla bu eğitimleri almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. Hürdoğan Arslan, "Bu eğitimler Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından ücretli olarak verilmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursları ücretsiz olarak düzenliyoruz. 20 meslek grubuna yönelik bu kursları programladık. Amacımız tüm işyerlerinde oluşabilecek meslek hastalıkları ve kazaları önleme konusunda bilgilendirme çalışması yapmaktır. Bu eğitimi almayan kişileri çalıştıran işyeri sahipleri yasa gereği ceza ödemek zorunda kalacak" dedi.
İş Güvenliği Uzmanı Eren Bağcı ve İş Yeri Hekimi Murat Durna ise, "Herkes çalıştığı işin farkında olmalıdır. Bazı iş alanlarında kimyasal maddeler kullanılarak yapılan işlemler var. Bunların sağlık açısından risklerini anlatacağız. İş alanına göre, bazı iş yerlerinde bir takım düzenlemeler yapılabilir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerinin periyodik olarak devam edeceği bildirildi.
(SK-Y)

08.02.2013 12:24:34 TSI

Editör: Wan Haber