Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu ile gelen yenilikler ve yapılması gerekilenler masaya yatırılarak bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği kaydedildi. Ayrıca söz konusu Kanunun 6'ncı maddesine göre ve yürürlük maddesinde belirtilen süreler dikkate alınarak, kanun kapsamında yer alan işyerlerinin tamamında en az bir iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesi gerektiği belirtildi.
Toplantıda, "İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri olarak adlandırılan bu üç iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyonelinin işyerlerinde görevlendirilmesi yükümlülüğünün işverenlerce yerine getirilip getirilmediğinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca takibi ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına dayalı olarak çalışan elektronik bir sistem marifetiyle yerine getirilecektir.
Sürecin devamında, her bir işyerinin işyeri yetkilisi olarak SGK'ya bildirilen çalışanlarının e-devlet şifrelerini almaları ve bahse konu elektronik sisteme isimlerine tanımlı olan şifreleriyle erişim sağlayarak, yetkilisi oldukları işyerinde görevlendirilen işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personelini elektronik ortamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirmeleri gerekmektedir." denildi.

11.02.2013 12:27:31 TSI

Editör: Wan Haber