Çalışma ve İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Toman, 2013 Yılında 3 bin 500 kişiyi istihdam edeceklerini ifade edip 25 milyon TL talep ettiklerini vurguladı.
Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman işsizliğin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birinci gündem olduğunu belirterek, işsizlikle mücadelenin çok kolay olmadığını bildirdi. Toman, "Yeni atanan iş ve meslek danışmanları Malatya'da göreve başlamasıyla birlikte bu arkadaşlar, iş piyasası ile bire bir görüşme yaparak işsizlerin istek ve arzularını bilgisayar ortamına aktararak aynı zamanda danışmanlık hizmeti vererek işsizleri bilgi ve becerilerine göre işlere yönlendiriyorlar" dedi.
Kurum olarak vasıfsız iş gücüne yönelik iş gücü eğitim kursları düzenlediklerini ifade eden Toman, Malatya'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine göre çok iyi bir konumda olduğunu söyledi. 2012 yılında toplum yararı çalışmalarında 2 bin 384 kişinin 6 ay ile 9 ay arasında projelerden yararlandırılarak istihdam edildiğini 2013 yılında ise 3 bin 500 kişiyi bu şekilde istihdam etmeyi planladıklarını belirtti.
Toman daha sonra şunları söyledi:
"Bu yıl için 25 milyon lira ödenek istedik. Tahminen bu para yıl ortasında gelmiş olacak. Bu paranın gelmesinde müteakip toplam 150 proje tüm kamu kuruluşların ihtiyaçları karşılanacaktır. Ay zamanda 2012 yılı sonu itibari ile 8 bin 700 insan Malatya ili çerçevesinde iş istihdamı gerçekleştirmiş olup, bunların yüzde 32 yakını bayanlardan oluşmaktadır. Yine girişimcilik kursu 380 kişiye verdik. Bu senede 450 kişiye vereceğiz. Bunların 150'si bayan olacaktır. Bayanlara yönelik projelerimiz çoğalarak devam edecektir. İl milli eğitimle valilikle KOSGEB'le ortaklaşa projeler düzenleyeceğiz. Yine bizim iş ve meslek danışmanları bu yıl içerisinde en az 25 bin kişi ile birebir mülakat yaparak iş başı eğitimlerini gerek kurslar yoluyla gerek direk kendilerine iş bulmamız durumunda yönlendirmeler yapılacaktı."
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da İş-Kur ile birlikte kurslar düzenlediklerini ifade ederek, "İşsizlerimize umut olan bu kurumumuzun çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Sayın Müdürümüzde Malatya'yı iyi tanıyor, kurumunu çok iyi biliyor. Bu nedenle başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor ve güveniyoruz" dedi.
(NA-Y)

21.02.2013 13:12:25 TSI

Editör: Wan Haber