İşten çıkarılan iş-Kur Çalışanları nüfus cüzdanlarını çıkararak basın açıklaması düzenledi. 13 Haziran tarihinden itibaren işten çıkarılan ve Fekiye Teyran Parkında açlık grevi ve oturma eylemi başlatan İş-Kur Çalışanları Nüfus cüzdanlarını çıkarıp başka ülkelere iltica mı? Edelim diye protestoda bulundular.

İlhan Siyahtaş

Fekiye Teyran Parkında düzenlenen basın açıklamasına Mazlum-Der Van şube başkanı Yakup Aslan, Siyasi Parti temsilcileri ve İş-kur Eylemcileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan İsmail Çiftçi “ Evet arkadaşlar devlet bize kalıcı ve sürekli bir iş imkanı verirse tüm ihtiyaçlarımızı zaman içinde giderme şansımız olacak. Geleceğimizi nasıl hazırlarım kaygısından, düşüncesinden kurtularak, ailelerimizle beraber yeni bir hayata başlama imkanı bulmuş olacağız. Ancak böyle bir imkanın bizlere verilmemesi durumunda Van’da sosyal bir infiale sebebiyet verecek ve bir toplumun refahını, Huzurunu bozmaya yönelik istenmeyen, arzu edilmeyen bir takım olaylar vuku bulmasına sebep olacaktır. Bizler bu endişelerimizi, kaygılarımızı yetkililerle paylaştığımızda bu istenmeyen olaylar nedir söyleyin bakalım diyorlar. Peki söyleyelim o zaman bu söylediklerimizi asla ama asla bir tehdit olarak değil sadece işsiz kalan, aç olan, kaybedecek bir şeyi olmayan insanın mecbur kalırsa neler yapabileceğinin tahmin ve teşhiridir.

İşsiz bir insan

1. Hırsızlık yapar.

2. Kapkaççılık yapar.

3. Dolandırıcılık yapar.

4. Kaçakçılık yapar,

İşsiz bir insan yaşamını İdame ettirebilmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her türlü yolu mübah görür ve bunları yapmaya başlar” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber