Gaziantep İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin, MÜSİAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında işadamlarına çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, davetleri üzerine bilgilendirme toplantısına katılan İş-Kur İl Müdürüne teşekkür ederek, "Her türlü işbirliğine her zaman açık olduğumuzu belirtmek isteriz. 7-8-9 Aralık tarihlerinde yapılacak olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Kılçık, 50'den fazla çalışanı olan iş yerleri için iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturma zorunluluğunun 1 Ocak 2013'te yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, "Bu kurulu oluşturmadığımız zaman bakanlık iş müfettişlerince durum tespit edilirse 2 bin TL idari para cezası kesilecektir. Gerekli çalışmaları bu günlerde yapmak zorundayız" diye konuştu.
Türkiye'nin bu yıl Kasım ayı ihracatının yüzde 17 artış sağladığını da belirten Kılçık, "Bu artışla ihracat 12 milyar 771 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Son 12 aylık dönem itibariyle 151 milyar 526 milyon dolara ulaşmıştır. Tabi ki bu artışta en önemli faktör, kasım ayında Almanya'ya ihracatın yüzde 10, İngiltere'ye yüzde 25, Hollanda'ya ihracatın yüzde 37 artmış olması etkilemiştir. Şehrimize geldiğinde kasım ayı ihracatımız 598 milyon 4 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yıla göre atış oranımız yüzde 43.3'tür. Ocak-kasım dönemini baz alırsak 2011 yılı ihracat rakamımız 4 milyar 454 milyon dolar iken, 2012 yılı Ocak-Kasım dönemi ihracatımız yüzde 20.7 artarak 5 milyar 377 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye ihracatı son 12 aylık dönemde yüzde 13.5 artış sağlarken, şehrimizin yüzde 20.7 büyümesi takdire şayan bir büyümedir. Dünyada yaşanan ekonomik krize ve büyük pazarımız olan Avrupa'daki daralmaya, Ortadoğu'daki siyasi istikrarsızlığa rağmen gece gündüz çalışarak, ürün ve ülke çeşitlemesine giderek 173 ülkeye ihracat yapan Gazianteplileri candan tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ve İş-Kur'un çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programın sonunda MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, İş-Kur İl Müdürü Ekin'e günün anısına hediye takdim etti.
(HD-CC-Y)

05.12.2012 14:54:25 TSI

Editör: Wan Haber