İlhan Siyahtaş

Van Ticaret ve Sanayi Odasında bir basın toplantısı düzenleyen Toplum Yararına Çalışma Derneği başkanı Ethem Altın ”Eylül Ayında İş- Kur elemanlarının bir kısmının tekrar işe alınacağını söyledi.

VAN UÇURUMA GİDİYOR BUNLAR YATIYOR

Ethem Altın “uzun süredir bu mücadelemizi sürdürüyoruz. İlk günden buyana hep ekmek davası için mücadele ettiğimizi herkes biliyor. Bu davamızdan bir kez olsun şaşmadık. Bu cesareti sizden aldık. Bugün hep beraber bu yolda başarıya gidiyoruz. Başarmaya ramak kaldı. Bizde bu başarı ile Türkiye’ye örnek bir toplum olacağız. Ben direnişin başından beri haykıra haykıra söyledim. Bizim davamız ekmek davasıdır. Başka herhangi bir derdimiz ve sıkıntımız yok. Farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz fakat hepimizin ortak derdi dediğim gibi ekmek davasıydı. Bizi eleştirenler oldu, ağır şekilde hakaret edenler oldu. Ama bu davadan hiçbir zaman vazgeçmedik. Van’ın inim inim inleyen sorunları ile boğuştuk. Ne yazık ki Van yatıyor, yöneticileri, sivil toplum örgütleri yatıyor. Van uçuruma gidiyor bunlar uyuyor. Haberi olanlarda kafasını kuma soktuğu için görmezden geliyor. Bu mesele nereye kadar gidecekti daha. Biz bu dava uğruna kefenimizi giyip yola çıktık. Ama bunu da bilmeliyiz ki arkadaşlar sesimizi daha fazla yükseltmemiz lazım. Bu halk sizin halkınızdır. Bu dava sizin davanızdır. Buna kimse engel olamaz. Engel olanı varsa hodri meydan diyoruz.

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı’na Sitem

Ethem Altın “ Maalesef baktığımızda bir yandan yaptığımızı bir yandan da bozmaya çalışanların olduğunu görüyoruz. Özellikle esnaf kardeşlerime sesleniyorum. Bu insanlar aldığı parayı senin iş yerinde değerlendirmiyor mu? Benim aldığım para senin kasana girmiyor mu? Öyleyse neden bir güne bir gün yanımda olmadın. Sen bu şehrin, bu toplumun evladı değil misin? Benim güzel sendikacı kardeşim. Hani sendikacı deyince mazlumun ve emekçinin yanında yer alması gereken b ir örgüt geliyor aklımıza. Neden bir gün çıkıp da sesimize kulak verip destek olmadılar? Neden işten atılan 7 Bin emekçiye sahip çıkmadın. Senin yaşadığın yerde komşun aç iken sen neden tok yatıyorsun? Bu hesapları önümüzdeki günlerde elbette soracağız. Bu benim işim değildi. Ben vatandaş olarak bu insanlarla el ele verip bir dava uğruna kendimi feda ettim. Sivil toplum örgütleri adı altında nara atanlar neden bir gün bizim için çıt çıkarmadı. Yeri geldi mi mangalda kül bırakmayan sizler, 7286 arkadaşım perişan bir halde direnirken neden bir gün ses çıkarmadınız.  Van’da 200’ün üzerinde dernek var. Bunlar sadece isimlerinin dernek listeleri arasına girmesi için mi kurulmuş. Benim bu direnişçi arkadaşlarım bir gün sokakta ya da kahvede karşınıza elbet çıkacak ve siz o gün utancınızdan yerin dibine gireceksiniz. Eğer ilk günden itibaren bu derneklerin çeyreği bizim yanımızda olmuş olsaydı bu direniş çoktan neticeye kavuşurdu. Hani ilimizin bir yerlere gelmesi için durmadan kıvranan şahıslar. Ben ilimi seviyorum, bu topraklara canım feda diyen laf cambazları nerelerdesiniz. Allah’tan korkun. Hepinizin bu işçiler arasında akrabası ve dostları var. Bari onlara sahip çıkın.

Biz Vatan Haini Değiliz

Altun “Sayın Valim biz vatan haini değiliz, Valiliğe yürürken de sizi protesto etmek için değil; bu insanların dertlerini size anlatmak amacıyla yürüyorduk. Çevik kuvvet ile karşı karşıya gelmeye o kadar da meraklı değiliz. Bizim derdimizin ekmek olduğunu herkes biliyor. Görüşmelerimiz sonucunda sonunda neticeye vardık. Bu 7286 arkadaşımızın hepsi alınır mı bilmem ama o parkta günlerce direniş gösteren herkesin hakkına kavuşacağına eminim” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber