Türkiye İş Bankası Kosova'daki müşteriyle buluşuyor. Dışa açılmayı sürdüren Türkiye İş Bankası, Kosovalıların banka hizmetleri için yeni bir adres olacak.
Priştine'deki şubesi'nin merasimli açılışı 9 Ocak tarihinde, Türkiye ve Kosova'dan gerçekleşecek geniş bir katılımla yapılacak. Atatürk'ün kurduğu Türkiye'nin en güçlü özel bankalarından Türkiye İş Bankası'nın Priştine'deki şubesinin resmi açılışına kısa bir süre kala açıklama yapan Türkiye İş Bankası Kosova Müdürü Atilla Dağdeviren, İş Bankası'nın Kosova'da bankacılık hizmetlerine yenilikler katacaklarını belirtti.
Türkiye'nin en güçlü, en yaygın bankalarından biri olduklarını hatırlatan Atilla Dağdeviren, Kosova ekonomisine ciddi bir katkıda bulunacaklarını düşündüklerini kaydetti. "Yeni hizmetler, yeni servisler, yeni ürünler getireceğiz. Kosova ekonomisine, Kosova'da yaşayan insanlara, katkıda bulunmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuşan müdür Dağdeviren, var güçle çalışacaklarını söyledi.
"BALKANLAR'DA YAPILANMAMIZIN MERKEZİ OLARAK KOSOVA'YI SEÇTİK"
"Kosova bizim tarihsel olarak yüzyıllardır çok ciddi ilişkilerimizin olduğu Türkiye'de çok fazla insanın Balkanlarla akrabalığı var. Geldiğimden beri gördüğüm, Kosova'da da neredeyse herkesin Türkiye'de akrabası söz konusu. Ben de onlardan biriyim. Kosova'da değil belki ama Balkanlar'da benim de rahmetli annem Makedonya'da Manastır kentinde doğmuş. Daha sonra Türkiye'ye göç etmiş. Hala orada yaşayan bir dayım var. Ben de onlardan bir tanesiyim" şeklinde konuşan Türkiye İş Bankası Kosova Müdürü Atilla Dağdeviren, Kosova'yı seçmelerindeki ana sebeplerden bir tanesini, tarihi ve kültürel olmak üzere çok ciddi ortak yanların olmasını gösterdi. Dağdelen, "Balkanlar'da yapılanmamızın merkezi olarak da Kosova'yı seçtik. Kosova'da bu konuda Türk yatırımcılarıyla beraber ciddi işler yapılacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
"KOSOVA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR NOKTA"
Avrupa'nın çok içinde, Avrupa Birliği'ne (AB) çok yakın ve aynı zamanda da bağımsızlıktan sonra AB adaylarından bir tanesi olacağına inandıkları Kosova'yı, Avrupa ile Türkiye arasında bir köprü olarak adlandırabileceklerine işaret eden Atilla Dağdeviren, "geçiş yolundan olmasından dolayı Kosova, bizim için çok önemli bir nokta" dedi.
KOSOVA'DA İKİNCİ ŞUBE PRİZREN'DE AÇILACAK
Türkiye İş Bankası Kosova Müdürü Atilla Dağdeviren, Priştine'den sonra, ilk gitmek istedikleri yerin, çalışmalarını yaptıkları Prizren olacağını sözlerine ekleyerek, "Prizren'de, Türkçe konuşan ve Türk kökenli ciddi sayıda insan var. Türk firmaları orda da yoğunlar. İlk oraya gitmeyi planlıyoruz" dedi.
Türkiye İş Bankası ile, Kosova'da faaliyet gösteren Türk bankalarının sayısı 3'e çıkıyor. Kosova'da faaliyet gösteren toplam 10 bankadan 3'ü Türk bankası olacak.
(EK-CTŞ-D)

28.12.2012 12:12:43 TSI

Editör: Wan Haber