Balıkesir'de Karahallılar Şirketler Grubu ortaklarından Mert Yavuz, yerel Yenisöz Gazetesinin yaptığı haberlerden rahatsızlık duyduklarını bildirdi.
Bugün bir basın açıklaması yayınlayan genç işadamı Mert Yavuz, sahibi oldukları Karahallılar Grubu'na bağlı şirketleriyle ilgili Yenisöz Gazetesinde çıkan haberlerin kendi istekleri dışında yayınlandığını belirterek, bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Karahallılar Şirketler Grubu adına Mert Yavuz imzasıyla yayınlanan açıklamada şu görüşler yer aldı:
"Karahallılar Grubu olarak yarım yüzyılı aşan süreden bu yana; Balıkesir ekonomik hayatına katkı yaparak ve ilimizin istihdamına yeni olanaklar sağlayarak ticari hayatımızı devam ettirmekteyiz. Yaptığımız ticari faaliyetler basınımız aracılığı ile dönem dönem kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu bağlamda yerel basınımız çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi safhasında basınımız açısından dikkat ettiğimiz ilkemiz bizler ve toplumumuzun diğer kesimlerinde de olduğu gibi; haksız ve mesnetsiz iddialara dayanmayan ve somut gerçekten uzak bir şekilde bölge değerlerine zarar vermeme anlayışını işlerine yansıtma pozisyonudur. Bu idealleri taşımama durumu bizlerin de, toplumun da ret ettiği bir durumdur. Şu anda geçmişte yaptığı gazetecilik anlayışı sebebi ile Yenisöz gazetesi bazı yetkili ve yazarları ile ortaklarımızın müşteki olduğu dava süreci devam etmektedir. Bu sebepten Karahallılar Grubu ile ilgili Yenisöz Gazetesinde çıkan haberlerden rahatsızlık duymaktayız. Yenisöz Gazetesinde grubumuzun haberlerinin çıkması isteğimiz dışındadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."
Aynı zamanda Balıkesir Ticaret Odası Başkanı olan Karahallılar Şirketleri Grubunun da yönetim kurulu başkanı Mahmut Yavuz ile Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ve Kula Şirketler Grubunun da yönetim kurulu başkanı Faruk Kula'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı kapanan Yeni Balıkesir Gazetesinin sahibi Emin Boldan ile mahkemelik olmuş, KOM Şube tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Boldan, oğlu ve yazı işleri müdürü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Emin Boldan ve oğlu 14 ay sonra çıktıkları ilk duruşmada tahliye edilirken, mahkemenin ikinci duruşmasında işadamları şikayetlerini tekrarlamıştı. Kapanan Yeni Balıkesir Gazetesinin sahibi Emin Boldan ve oğlu cezaevinden tahliye olduktan sonra Ayna Gazetesinde işe başladı. Boldan'larla birleşen Ayna Gazetesi ise imaj yenilemek için isim değiştirip Yenisöz Gazetesi oldu. Gazetenin yeni adıyla yayınlandığı ilk gün Balıkesir'deki 13 Oda başkanının ortak basın açıklaması yaparak Emin Boldan'ın bulunduğu yeni gazeteye karşı açıkça tavır aldıklarını ilan etmeleri dikkat çekmişti.
(TS-)

20.12.2012 20:13:30 TSI

Editör: Wan Haber