İş adamı Fatih Edremit'in Polat Rezidans'ta öldürülmesine ilişkin davaya, Yargıtay'ın kararı Onur Özbizerdik yönünden bozmasının ardından devam edildi. Duruşmaya katılmayan Onur Özbizerdik'in avukatı, müvekkilinin ölüm korkusu nedeniyle duruşmaya katılmadığını belirtti.
Yargıtay'ın bozma kararının ardından İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davaya İsmail Onur Özbizerdik katılmazken, avukatı Ali Rıza Dizdar duruşmada hazır bulundu. Duruşmada söz alan Avukat Dizdar, müvekkili Onur Özbizerdik'in öldürülme korkusu yaşadığını, bu nedenle duruşmaya katılmadığını belirtti. Silahlı çatışmada ölen Fatih Mehmet Edremit'in oğlu Doğukan Edremit'in davanın beraat eden sanıklarından Bülent Zara'yı vurarak felç ettiğini belirten Dizdar, "İsmail Onur Özbizerdik, maalesef ismi bilinen bir şahıs. Annesi gözlerinin önünde vurularak öldürülmüş bir kişidir. Mahkemeye getirmeme gibi bir kastımız yok. Bu tutuklanma korkusu değil, vurulma korkusu içerisindedir. Bu nedenle duruşma günü belirtilmeksizin bozma kararına ilişkin görüşü ile ifadesinin celse arasında alınmasını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme, avukatın talebini oy çokluğuyla reddederek, Özbizerdik'in gerekli güvenlik önlemleri alınarak duruşma günü zorla getirilmesine karar verdi. Oy çokluğu ile alınan bu karara muhalefet eden üye hakim Salim Tuna ise, Özbizerdik'in avukatları aracılığı ile duruşmadan haberdar olduğunu, mazeret bildirmediğini, bu şekilde duruşmalardan kaçtığını gerekçe göstererek hakkında yakalama emri çıkartılması gerektiğini ifade etti.
Fulya'daki Polat Rezidans'ta işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin davada kasten adam öldürme suçundan yargılanan İsmail Onur Özbizerdik, yargılama sonunda beraat etmişti. Mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Özbizerdik yönünden kararı bozmuştu. Davanın sanıklarından Hasan Heybetli'ye verilen 25 yıl 10 ay hapis cezasını onayan Yargıtay, Özbizerdik'in Hasan Heybetli ile fikir ve irade birliği içerisinde hareket ederek, eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğunu ifade etmişti. Yargıtay, Özbizerdik'in kasten adam öldürme suçundan cezalandırılması gerekirken dosya içeriğine uygun olmayan bir şekilde beraat kararı verildiğini belirterek, beraat kararını bozmuştu.
(YM-ÇK-CC-Y)

28.01.2013 13:54:40 TSI

Editör: Wan Haber