İlhan Siyahtaş

Van’ın iş dünyasının yakından tanıdığı Ayhan Fidan milletvekilliği resmi başvurusunu Ankara’da Ak Parti Genel Merkezi’ne yaptı.
 

TECRÜBELERİ İŞE DÖNÜŞTÜRME VAKTİ GELDİ!
Uzun süredir içerisinde yer aldığı iş dünyasının tecrübelerini Van için hizmete dönüştürmenin zamanı geldiğini vurgulayan Fidan; “Nüfusu 1 milyonu aşkın kadim bir şehir olan Van’ın temsiliyetine soyunmak elbette ki zor olduğu kadar onurlu da bir görev anlamına geliyor. Tarih boyunca hep önemli bir şehir ola gelen Van’ın bu stratejik öneminin tam anlamıyla konuşulması için de etkili bir yönetim ile idare edilmesi ve temsil edilmesi gerekiyor. Hele de 2015 seçimlerinin her kesim tarafından milat olarak görüldüğü bir dönemde bu kentin almayı beklediği çok hizmeti, ilgi görmeyi beklediği çok konu var. Yıllardır Van’da yaşayan, Van’da çalışan ve Van’a yatırım yapan bir isim olarak ben de bu kritik eşikte sorumluluğun altına girme bilinci ile başvurumu yaptım” dedi.
 

Fidan başvurusu ile ilgili değerlendirmesinde; “Türkiye’nin çözüm sürecini, başkanlık sistemini, 2023 vizyonunu konuştuğu bir dönemde elbette ki Van’ın da alması gereken çok hizmet var. Biz bunu bizzat yaşıyor ve görüyoruz. Örneğin yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir Kapıköy konusunda artık bir dokunuşa, içinde bulunduğumuz ekonomik kriz noktasında yerinde desteklere ve potansiyellerin değerlendirilmesi manasında önemli projelere ihtiyaç var. Biz de sadece siyasi bir istikbal beklentisi ile değil de bizzat yürüttüğümüz görevler ve yaptığımız işlerle yakın olduğumuz bu çözüm temaslarını icraata geçirmek için niyetimizi başvurumuz ile resmiyete döktük. Van’daki STK, siyasi parti, dernek ve diğer kuruluşlardaki görevlerimizle de Ankara’daki uluslararası manadaki temsiliyetlerimizle de Van’a hizmet etmeye hazır olduğumuzu düşünüyorum. Tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde bu kritik sürecin bir yapı taşı olmak için müracaat etme kararımın Van için olumlu olduğu düşüncesiyle Van’ın halkının temsiliyetini almaya aday oldum.”
 

AYHAN FİDAN KİMDİR?
1972 yılında Van da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’ da tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun oldu. Genç yaşta ticaret hayatına başladıktan sonra sırasıyla market işletmeciliği ve konfeksiyon (Hazır Giyim) işlerinde ticari faaliyetlerle hizmet verdi. Halen uluslararası ticaret, sınır ticareti, beyaz eşya satışı ve İnşaat taahhüt sektöründe ticari faaliyetlerime devam ediyor. Uzun süre Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyetinde bulunan Fidan,  Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Van Belediyesi Meclis üyeliği, TOBB Van Genç girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Halen Türkiye İran İş konseyi Başkan yardımcılığı ve Bahçesaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fidan evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber