İlçe merkezinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kayalar köyü Mağaraönü mezrasında 4 gün önce çığ altında kalan İran uyruklu Perviz Dikhani ve Zeynel Dergahi’nin cenazelerini çıkartmak için yola çıkan 6 kişilik Hakkari AFAD ekibi ve beraberindeki yüzlerce köylü, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi geçtiği bölgede güçlükle ilerleyebildi. AFAD ekibi ve beraberindeki köylüler, olası çığ tehlikelerine karşı bazen el ele tutuştular, bazen de bellerine ip bağlayarak yolla devam ettiler. 4 saatlik yürüyüşten sonra çığ bölgesine ulaşan ekipler, burada hemen arama çalışmalarına başladılar. Yapılan 8 saatlik çalışmanın sonrasında İran uyruklu Perviz Dikhani ve Zeynel Dergahi’nin cenazeleri birbirlerinden 10 metre mesafede bulundu.

Çığda sağ kurtulan ve ismi öğrenilemeyen İran uyruklu vatandaş ise cenazelerin çıkartıldığı esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazeler çığ altında çıkartılarak bir brandaya iple bağlanarak kar üzerinden kaydırılarak ambulansa ulaştırıldı. Cenazeler, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Editör: Wan Haber