4 yıldır kendi halkını bombalayan Beşşar Esed'in en önemli müttefiki Rusya, Suriye'deki savaşa dahil oldu. Esed'in diğer iki müttefiki İran ve Hizbullah'ın ise kara harekatına hazırlandığı belirtiliyor. Lübnan basını, İranlı yüzlerce askerin kara harekatına katılmak için 10 gün önce Suriye'ye gittiğini ve operasyona hazırlandığını öne sürdü.

Lübnanlı kaynaklar, İranlı yüzlerce askerin kara harekatına katılmak için 10 gün önce silahlarıyla birlikte Suriye'ye gittiğini, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elinde olan bölgelere düzenlenecek kara operasyonuna Lübnan Hizbullahı'nın da destek vereceğini belirtti.

Rusya havadan, İran ve Hizbullah karadan vuracak
Reuters'a konuşan konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar kara operasyonunda Suriye ordusunun da yer alacağını ve Rusya'nın hava desteği vereceğini belirtti. Kaynaklardan biri, "(Rusların) hava saldırılarına kısa süre sonra Suriye ordusu ve müttefiklerinden kara unsurları da eşlik edecek" dedi. Kaynaklar kara operasyonuyla, Beşşar Esed'in isyancılara kaybettiği toprakların geri alınmasının amaçlandığını belirtti.

İran: Rusya'nın saldırılarını destekliyoruz
İran, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını desteklediğini açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarını desteklediklerini belirterek "İran, Rusya'nın Suriye'deki silahlı terör gruplarına karşı askeri operasyonunu terörle mücadele doğrultusunda ve bölgede terörden kaynaklanan mevcut krizin çözümü yolunda atılmış bir adım olarak görüyor" dedi.

Terörün bölge ve dünya barışını tehdit ettiğini söyleyen Afham, "Terörle gerçek ve köklü mücadele edilmesi zorunluluktur" ifadesini kullandı.

Editör: Wan Haber