Haber: Oktay CANDEMİR

Borajet firması tarafından büyük bir kampanya ve görkemli törenlerle başlatılan; Van Valisi Münir Karaloğlu´nun da 5 yıldızlı otellerde yapılan açılış törenlerine katılarak öve öve bitiremediği Tebriz ve Urumiye karşılıklı uçak seferleri yeterli yolcu bulunamaması gerekçesiyle iptal edildi. Ay başında 5 yıldızlı otelde yapılan açılış toplantısına Van Valisi Münir Karaloğlu, vali yardımcıları, Urumiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpor Talatapeh, Batı Azerbaycan Yol ve Şehirleşme Müdürü Khalıl Mohabbat Khah ile Van ile Urumiyeli seyahat acentaları ve temsilcileri katılmıştı.  Toplantıda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Borajet´in başlatmış olduğu uçuşların çok önemli katkılar sunacağını ve Van´ın artık bölgenin uçuş merkezi haline geldiğini söylemişti.

Mart ayı başında başlayan uçuşlarda şuana kadar 5 karşılıklı sefer yapıldı. Ancak yeterli yolcu sayısına ulaşılamadıdığı kaydedildi. Borajet yetkilileri Van´dan İran´a haftada 3 sefer yapılacağını açıklamıştı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz turizm acentası yetkilileri, İran´ın parasının değer kaybetmesi, Van´da yaşanan depremin İran´da yarattığı kaygıların ve gerekli alt yapı çalışması yapılmadan gerçekleştirilen bu uçuşların sonuç vermediğini söyledi.
 

Editör: Wan Haber