İranlı hacker'lar Türkiye ninde isminin bulunduğu birçok ülkeye siber saldırı düzenlediği açıklandı. ABD california güvenlik merkezince Cylance tarafından iki senedir sanal takipte  İranlı hacker'lardan 16 ülkeye siber saldırı yapıldığı ortaya çıktı.İranlı hacker'lardan Amerika birleşik devletlerine beklenmedik şok siber saldırı..


iranlı hackerlerin Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Katar, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Güney Kore gibi ülkelere  siber saldırıdüzenlediği ve devletin gizli belgelerini ele geçirdiği söylendi.


Yapılan bu siber saldırıların öneme sahip olan enerji ulaşım ve sağlık gibi alanlarda yapıldığı öne sürüldü. Yapılan açıklamda Hackerlerin bilgisayarların sistemler noktalarını kitleyip kontrol noktalara siber yapıldığı ifade edildi.


New york time da yayınlanan bilgilere göre başka bir şirket olan  Crowdstrike ise son dokuz ay içinde yaptığı çalışmada İranlı hacker'lerın siber saldırıda bulunduğunu tespit etti.


Hazırlanan Cylance'in raporlarına göre, hacker'lar, ABD Deniz Kuvvetleri'nin San Diego'daki bilgisayar sistemine girerek genelinde bulunan denizci ve siviller arasındaki iletişime müdahale etti. Bunun yanı sıra saldırganların büyük hava yolları şirketleri, tıp fakülteleri, enerji şirketleri, otomobil üreticileri, doğal gaz üreticileri ve askeri birliklere iş yapan şirketlerin de bilgi datalarına girdiği tespit edildi.

İranlı hackerlerin özellikle Güney Kore, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerdeki hava yollarının uçak hareket kapılarını ve güvenlik sistemini değiştirip insanları yanıltmaya çalıştığı kaydedildi.

 

iran.jpg

Editör: Wan Haber