Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, beraberindeki heyetle Bursa'ya geldi. Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Bakan Çelebi, Bursa'ya organize sanayi modelini incelemek için geldiklerini söyledi.
Bursa'nın Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu hatırlatan Çelebi, "Bizim esas amacımız, Bursa'daki Organize Sanayi Bölgesi modelini inceleyip bu modeli kendi ülkemize taşımaktır. Elbette ki Bursa Osmanlı'nın ilk başkentidir ve Osmanlı'nın büyük anlayışı bugün ona benzer bir siyasi kararlılıkla ilerlemesi hepimizi mutlu ediyor. Sayın Başbakanımız Neçirvan Barzani, Sayın Bölge Başkanımız Mesut Barzani özel olarak tüm toplantılarda Türkiye'yi örnek alarak, ilişkileri adım adım ileriye götürmeyi bizzat kendileri tavsiye etmektedir. Kürdistan Bölgesel İdaresi yeni bir oluşumdur ama bölgemizde demokrasinin temelleri atılmaktadır. Bölgemizde eski idareden kalan sıkıntılar devam etmektedir ancak bizler canı gönülden barış istiyoruz, huzur istiyoruz, ülkemizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz" dedi.
Vali Harput da bölge ile ilişkilerin çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ifade ederek, "Sadece ticari değil, çok yönlü sıcak ilişkilerimizin bulunduğu bu bölge ile bu ziyaretle ilişkilerimizin çok daha yukarıya taşınacağına inanıyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde zorlukları aşarak huzur, refah ve güven içerisinde geleceğe doğru ilerliyoruz. Hızla gelişmekte olan bölge ile Bursa'nın arasında yapılacak işbirliği kurulacak güçlü ilişkiler bölgedeki kalkınmanın bölgedeki gelişmenin daha da hızlanmasını sağlayacaktır"
Vali Harput, Bakan Çelebi'ye İznik çinisi hediye etti.
(YS)

25.01.2013 16:30:24 TSI

Editör: Wan Haber